Mjuzikl Alisa u zemlji Bajke na dlanu i božićna priredba

pro 21, 2019 by

Mjuzikl Alisa u zemlji Bajke na dlanu i božićna priredba

U Gradskoj dvorani u Klanjcu u petak, 20. prosinca 2019. održana je školska božićna priredba za roditelje, djedove, bake i Klanjčane. Na priredbi su puno srca pokazali učenici Osnovne i Glazbene škole Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka koji su izveli mjuzikl „Alisa u zemlji Bajke na dlanu“ u pratnji ravnatelja, gosp. Tomislava Polanovića.

Mjuzikl je nastao u programu za poticanje darovitih osnovnoškolaca KZŽ „Lumen“. Nevjerojatni mladi glumci, pjevači, svirači te njihovi učitelje i mentori kreativno su i maštovito smjestili klasičnu i fantastičnu dječju priču o Alisi u najljepši frtalj na Zemlji, u naše Zagorje. Uz mnoštvo poruka i mudrih misli te zaraznih glazbenih brojeva uz klasične likove iz priče u predstavi se pojavljuje i Ksaver Šandor Gjalski i Grifon, krilati lav tj. orolav, sa zabočkog grba, a spominju se i brojna poznata zagorska mjesta.

Zabočka škola ima oko 760 učenika u 35 razrednih odjela i vrlo dugu tradiciju poučavanja – zasigurno dužu puno dužu od 1875. od kad bilježe svoju povijest u Ljetopisu škole. 259 učenika pohađa njihovu Glazbenu školu te smo svu njihovu raskoš i umijeće mogli vidjeti danas u ovom prekrasnom mjuziklu. Izuzetna nam je čast što su nas počastili svojim dolaskom.

Alisu u zemlji čudesa, a potom i nastavke knjige, Lewis Caroll napisao je prije 154 godine, ali svojim mudrim i filozofskim mislima jednako snažno zaokuplja i intrigira čitatelje i nakon toliko godina. Nadamo se da ćete, ako to već niste, potaknuti današnjom predstavom to svakako učiniti.

Nakon predstave sretne blagdane su Klanjčanima zaželjeli učenici naše Literarne grupe, Malog i Velikog zbora, Ritmičke skupine te čestitari Lea, Vid i Mihael.

“Tajna je u tome, draga Alisa, da se okružiš ljudima koji ti srce ispunjavaju srećom. Tada ćeš, samo tada, biti u Zemlji čuda.”

Učenici, učitelji i djelatnici naše škole žele vam sretne i blagoslovljene blagdane, da budete okruženi ljudima koji vam srce ispunjavaju srećom.

Autor: Melita Ulama
Izvor: http://os-amihanovica-klanjec.skole.hr/

 

Related Posts

Tags

Share This