Misa uz blagdan sv. Florijana i Dan grada

tra 28, 2019 by

Misa uz blagdan sv. Florijana i Dan grada

U nedjelju, 28. travnja 2018. godine u Klanjcu su se okupili članovi zagorskih dobrovoljnih vatrogasnih društava kako bi zajedno s Klanjčanima proslavili blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca i grada Klanjca. Na taj je način i ove godine započeo bogati  program Mjeseca zaštite od požara u našoj županiji, ali i obilježavanje Dana grada Klanjca. Organizatori svečanosti bili su Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije, Vatrogasna zajednica grada Klanjca, DVD Klanjec i Grad Klanjec kao domaćini.
Na žalost, ove se godine okupio manji broj vatrogasaca nego prijašnjih godina, a razlog je nedovoljna i zakašnjela informiranost vatrogasaca. 

Članovi DVD-a okupili su se na Trgu Antuna Mihanovića, odakle je svečani ešalon sa zastavnim vodom i Puhačkim orkestrom DVD-a Donja Stubica pod zapovjedništvom Ivana Zamude, zapovjednika VZG Klanjca, krenuo prema kapelici sv. Florijana na svečanu svetu misu u 11 sati. Ešalon je predvodio zastavni vatrogasni vod na čelu s državnom, županijskom  i  zastavom grada Klanjca te procesijskim križem i zavjetnom svijećom. Prije samog početka misnog slavlja izvedena je vatrogasna himna, a Snježana Horvatin, ravnateljica Kulturnog centra Klanjec, uvela je prisutne u svečanost. Pozdravne riječi i čestitke povodom svetkovine sv. Florijana okupljenim vatrogascima, ali i župljanima Klanjca, uputili su predsjednik VZ KZŽ Stjepan Skuliber te klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek.

Misno slavlje predvodio je p. Drago Brglez, kapelan župe Klanjec, a ono je završeno, kako i priliči u Mihanovićevom gradu, hrvatskom himnom.

Na kraju je prisutne pozdravio je i zahvalio im na njihovu dolasku i Željko Zajec, predsjednik VZG Klanjca te pozvao na  zajednički ručak koji je u suradnji s Lovačkim društvom “Kuna” priređen u lovačkom domu na Brozovom Bregu.

 

Related Posts

Tags

Share This