Misa uz blagdan sv. Florijana i Dan grada

tra 28, 2024 by

Misa uz blagdan sv. Florijana i Dan grada

Kod kapelice nebeskog zaštitnika vatrogasaca i našega grada održana je u nedjelju 28. travnja svečana sveta misa na koju su se članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja našeg grada, ali i okolice, članovi ostalih klanječkih udruga i župljani klanječke župe, uz glazbenu pratnju Puhačkog orrkstra “Lira”, uputili u zajedničkoj procesiji s Trga Antuna Mihanovića. 
Svetu misu, uz vrlo nadahnutu propovijed, vodio je naš župnik fra Drago Brglez, a među okupljenima u podnožju Kalvarije bili su i gradonačelnik Zlatko Brlek te predsjednik Vatrogasne zajednice grada Klanjca Željko Zajec koji su u svojim kratkim obraćanjima okupljenim vatrogascima zahvalili na svakodnevnoj požrtvovnosti.
Misno slavlje je završeno, kako i priliči u Mihanovićevom gradu, hrvatskom himnom, a krasno nedjeljno prijepodne okupljeni na ovoj svetoj misi iskoristili su i za kratko zajedničko druženje uz kolače i piće koje je pripremio Grad Klanjec, koji je ovom svetkovinom započeo obilježavanje ovogodišnjeg Dana grada, a vatrogasci, članovi LD “Kuna” i puhačkog orkestra su svoje tradicionalno druženje uz svetkovinu sv. Florijana nastavili i u vatrogasnom domu u Klanjcu. 

 

Related Posts

Tags

Share This