Mirjana Štih nova je predsjednica Japice

ožu 4, 2016 by

Mirjana Štih nova je predsjednica Japice

Nakon što su u veljači na redovnoj godišnjoj skupštini Ekološke udruge “Japica” Klanjec iz osobnih razloga ostavke podnijele predsjednica Željka Kramarić i tajnica Renata Raumberger, u četvrtak, 3. ožujka 2016. u Gradskoj knjižnici održana je izvanredna izborna skupština.

Na čelo udruge kao novoizabrana predsjednica vraća se Mirjana Štih, prof. biologije, dugogodišnja nastavnica u klanječkoj školi, inicijatorica osnivanja ove udruge i prva predsjednica.
U predstavljanju prijedloga programa rada za ovu godinu predsjednica je uz glavne aktivnosti istaknula da su njezin cilj i želja da se udruga vrati radu i aktivnostima zbog kojih je prije deset godina i osnovana. Tako da će se u 2016. godini eko udruga okrenuti edukativnoj djelatnosti te promicanju ekološke svijesti kod građana. Planira se i obilježavanje desete obljetnice, daljnje aktivnosti vezan uz promociju eko-staze te zaštitu drugih prirodnih vrijednosti našeg kraja, a svakako i suradnja s drugim udrugama te Javnom ustanovom za zaštitu prirodnih vrijednosti KZŽ.

Umjesto Željke Kramarić i Renate Raumberger u Upravni odbor udruge do kraja ovog četverogodišnjeg mandata izabrani su Jožica Dežmar i Željko Kolar, a skupština je potvrdila mandat ostalim članovima Upravnog odbora (Mirjani Smičić Slovenec, Slavku Zamudi, Damiru Vrapcu i Milanu Kušaniću) koji su na prošloj skupštini, nakon ostavke predsjednice i tajnice, dali  svoje mandate članovima skupštine na raspolaganje.
Članove klanječke eko udruge u ime Grada Klanjca pozdravio je zamjenik gradonačelnika Zvonko Sever pohvalivši se uredno plaćenom članarinom, ali i zaštitom autohtonog Sokola. Zajednički je zaključak da jedan dio aktivnosti na eko stazi bude usmjeren i ka prezentaciji vinove loze.

 

 

Related Posts

Tags

Share This