Milan Husnjak novi je predsjednik Eko udruge Japica

svi 15, 2023 by

Milan Husnjak novi je predsjednik Eko udruge Japica

Ekološka udruga “Japica” Klanjec održala je u petak 12. svibnja izvanrednu izbornu skupštinu, koja je najavljena već u veljači na redovnoj skupštini “Japice”, jedne od rijetkih aktivnih ekoloških udruga u našoj županiji. Naime, dugogodišnja predsjednica udruge Mirjana Štih, prof., inicijatorica i osnivačica ove udruge, najavila je članovima svoju želju da predsjedanje udrugom, administrativne i druge poslove koje sa sobom nosi funkcija predsjednika u novom mandatu prepusti nekom drugom, a da se kao članica Upravnog odbora i stručnjakinja može više posvetiti edukativnim sadržajima koje udruga organizira za djecu, ali i odrasle sugrađane.
Za novog je predsjednika tako jednoglasno izabran mr.sc. Milan Husnjak koji se članovima obratio prije izbora te ih ukratko upoznao sa svojom vizijom rada eko udruge te naglasio kako danas nitko od nas više ne može tvrditi kako njegov osobni angažman i ponašanje nije važno te kako njegovi planovi idu u smjeru organizacije malih, ali vrijednih eko akcija, a kao najvažniji cilj istaknuo je uključivanje mladih sugrađana u rad “Japice” te je to potkrijepio i znanstvenim podacima koji govore u prilog tome da mladi u Europskoj uniji danas klimatske promjene i zaštitu okoliša smatraju jednom od prioritetnih tema.

Skupštini su prisustvovale i ravnateljica Javne ustanove Zagorje zeleno Dijana Hršak i predsjednica HPD-a “Cesargrad” Sanja Smolčić koje su izrazile spremnost i želju za nastavkom dosadašnje uspješne suradnje s klanječkim ekolozima  te vjeruju i u nove uspješne zajedničke projekte.
Članovi su se, kao i novi predsjednik, malim darom zahvalili dosadašnjoj predsjednici na godinama osobnog odricanja i slobodnom vremenu posvećenom radu udruge, ali istaknuli  kako su sigurni da će njezina uloga u “Japici” i dalje biti itekako važna.

 

Related Posts

Tags

Share This