Melita Ulama nova je predsjednica KUD-a “Antun Mihanović”

ožu 26, 2022 by

Melita Ulama nova je predsjednica KUD-a “Antun Mihanović”

Članovi KUD-a “Antun Mihanović” Klanjec u petak 25. ožujka održali su svoju redovnu izbornu Skupštinu. Nakon vrlo zahtjevnog i teškog razdoblja pandemije, koja je u protekle dvije godine osobito pogodila rad kulturnih amatera, klanječki kudovci konačno su se u velikom broju okupili na svom godišnjem susretu. 
U svom osvrtu na prošlogodišnje razdoblje dosadašnji predsjednik Goran Iveković istaknuo je kako je KUD unatoč obustavi rada zbog epidemioloških mjera koje su bile na snazi sve do sredine lipnja 2021., a nakon toga zamijenjene mjerom koja je bitno ograničavala rad plesačkih sekcija, KUD ipak u drugoj polovici godine uspio nastaviti s probama uz Covid potvrde te sudjelovati u organizaciji i programu Zahvale jeseni te po prvi put u Klanjcu organizirati tradicionalni božićno-novogodišnji koncert na otvorenom prostoru Trga Antuna Mihanovića na kojem su nastupile sve sekcije. Ujedno se zahvalio svojim kudovcima na uspješnoj i lijepoj suradnji u protekla dva mandata, no zbog svojih zahtjevnih poslovnih obveza koje ima kao direktor Predionice Klanjec, više nije u mogućnosti obnašati ovu lijepu amatersku dužnost, ali ostaje član Upravnog odbora.
Za novu predsjednicu izabrana je Melita Ulama, a u Upravnom odboru Društva zastupljene su sve sekcije. Izabrani članovi su, uz predsjednicu,  Goran Iveković, Luka Glas, Stela Pleško, Ilija Kranjčec, Sttela Mlinarić, Damir Vajdić, Snježana Horvatin i Franjo Petek. U Nadzorni odbor kudovci su izabrali Matiju Makeka, Vesnu Pleško i Marinu Lunko.
Nakon velikog pljeska kojim su klanječki kudovci izrazili svoje zadovoljstvo izborom nove predsjednice, Melita Ulama zahvalila je dosadašnjem predsjedniku, uz želju da se što prije vrati svojoj aktivnoj plesačkoj i pjevačkoj ulozi u KUD-u te istaknula kako se nada da će kao predsjednica Društva, u čijem radu sudjeluje više od trideset godina, opravdati povjerenje članova te svim članovima i voditeljima poželjela novi zamah u radu nakon pandemije.
Iz usvojenog ovogodišnjeg programa rada treba posebno istaknuti obilježavanje 40. godišnjice Društva koju će sekcije KUD-a obilježiti različitim kulturnim programima tijekom cijele godine, a središnji događaj trebao bi biti održan u lipnju, uz godišnjicu rođenja Antuna Mihanovića čije ime već četiri desetljeća ponosno nosi ovo klanječko amatersko društvo.    
 

Related Posts

Tags

Share This