Međunarodni glazbeni program na Zahvali jeseni 2018.

lis 9, 2018 by

Međunarodni glazbeni program na Zahvali jeseni 2018.

Zahvaljujući klanječkim partnerima u okviru programa Europa za građane iz Mađarske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine te zagorskim KUD-ovima “Horvatska” i “Antun Mihanović” iz grada domaćina, posjetitelji subotnjeg poslijepodnevnog programa na “Zahvali jeseni 2018.” mogli su vidjeti vrlo šarolik i živopisan program glazbenih amatera.

Sad već tradicionalni susret “Zapjevaj i zapleši u kraju Lijepe naše” i u svom četvrtom izdanju na pozornicu ovogodišnje “Zahvale jeseni” donio je šarenilo narodnih nošnji i kostima, ali i uvijek interesantan glazbeno-plesni program. 
KUD “Franc Ilec” iz Općine Starše u Sloveniji kojeg vodi Dušan Drevenšek, folklorna, tamburaška i pjevačka sekcija KUD “Antun Mihanović” Klanjec predstavili su se folklornom koreografijom i pjesmama Hrvatskog zagorja, a zavičajne pjesme i plesove izveli su i folkloraši tamburaši iz susjedne Velike Horvatske. Posebnu pohvalu zaslužuju i mladi tamburaši  KUD-a “Ivan Lončarić” iz Slovenije koji su izveli vrlo lijep program nakon samo dvogodišnjeg zajedničkog rada.
Atraktivan i u izvedbi besprijekoran i ove je godine bio KUD “Hasan beg Bišćević” iz Bihaća s koreografijama svog predsjednika Nermina Hadžića.  Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo “Jelačić” iz Petrovaradina po treći je put gostovalo na “Zahvali jeseni”, a  uz publici uvijek dragu vokalno-instrumentalnu izvedbu hrvatske klapske glazbe, predstavio se i njihov orkestar, Tamburaška mornarica “Jelačić”, te mješoviti pjevački zbor. S glazbenim amaterima na kratko smo se vratili i u povijest i to zahvaljujući odličnom nastupu gostiju iz Mađarske. Ansambl Musica Antiqua i njihov voditelj i didreigent Endre Varga predstavili su se programom iz vremena baroka i renesanse, a dvorski plesovi KUD-a “Antun Mihanović” plesnim koreografijama s kraja 19. st. 

Bilo je to još jedno krasno popodne na  najvećoj klanječkoj kulturno-turističkoj manifestaciji ispunjeno pjesmom i plesom, ali što je najvažnije i osmijesima i zadovoljstvom i publike i izvođača.

Related Posts

Tags

Share This