Međunarodni čvarki i štrukli

lis 4, 2017 by

Međunarodni čvarki i štrukli

Nakon živopisnog kulturno-umjetničkog programa “Zapjevaj i zapleši u kraju Lijepe naše” subotnji program na ovogodišnjoj “Zahvali jeseni” nastavljen je četvrtim po redu međunarodnim kulinarskim showom pod nazivom “Kuhaj kaj ti ja velim”.

Po jedan predstavnik svake zemlje partnera Grada Klanjca u programu Europa za građane, uz malu pomoć domaćina, morali su se udružiti u dvije ekipice i pripremiti zadane im zagorske specijalitete. 

Uz puno smijeha, šale, duhovitih upadica publike i voditelja Ivana Benca, u jednom su kotliću gošće iz Poljske i Slovačke te gost iz Češke pripremali čvarke, a asistirao im je naš Ivan Petrišić Keko (više nazdravljajući nego pomažući, kaj nije ni čudno s obzirom na poznata Petrišićeva vina…!), dok je ekipica gošći iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije s Gogom Novosel zamijesila i razvukla tijesto za zagorske štrukle. Uz špek iz klanječke mesnice Borošak i domaći sir i vrhnje koje je stiglo iz Lučelnice, uspjeh je bio zagarantiran, a mora se priznati da su se naši inozemni prijatelji odlično snašli u zagorskoj kuhinji, a još bolje u druženju s Gogom, Kekom i Ivanom! A da je bilo jako fino ono što su u zajedničkoj kuhinji spremili uvjerili su se i župan Željko Kolar, gradonačelnik Zlatko Brlek te posjetitelji, ali samo oni u prvim redovima. 
No i našim kuharima su se svidjeli zagorski specijaliteti pa su svojim kućama otišli s Goginim receptom za štrukle i sigurni smo da će iduće godine već biti pravi majstori u pripremanju ovog najpoznatijeg zagorskog specijaliteta, a to je i bila namjera domaćina.

 

Related Posts

Tags

Share This