Među prvih 10 gradova po izdvajanju za predškolski odgoj

pro 4, 2020 by

Među prvih 10 gradova po izdvajanju za predškolski odgoj

Prema podacima Ministarstva financija o izvršenjima proračuna u 2019. godini, koje analizirao portal gradonačelnik.hr, Grad Klanjec nalazi se među prvih 10 gradova u Hrvatskoj po izdvajanju za predškolski odgoj i to prema sva tri promatrana kriterija.

Zanimljivo da su u predškolski odgoj najviše ulagali mali i srednji gradovi koji su za svoje najmlađe izdvojili između 24 i čak 38,8 posto proračunskih sredstava.

Na prvom mjestu je Donja Stubica, a uz bok joj stoje Prelog i Klanjec, koji se nalaze među prvih deset gradova po sva tri kriterija odnosno po ulaganju per capita, izdvajanju iz proračuna i trendu povećanja sredstava u odnosu na godinu ranije.

Tako je, što se  izdvajanja per capita tiče, za predškolski odgoj najviše osigurao Grad Krk, a slijede ga Nin i Prelog dok se u top deset gradova unutar ove kategorije nalaze još i Buje, Pazin, Novigrad, Donja Stubica, Klanjec i Vodnjan. Svojevrstan kuriozitet predstavlja podatak kako se radi o gotovo isključivo malim gradovima, naime, jedini grad srednje veličine među njima je Grad Umag.

 

 

Grad Klanjec izdvojio je 25,14%  ukupnih proračunskih sredstava za predškolski odgoj te se prema tom kriteriju nalazi na osmom mjestu u RH.

 

U odnosu na povećanje uloženih sredstava u odnosu na godinu ranije peti smo u Hrvatskoj.

 

Related Posts

Tags

Share This