Med bregima na šestoj biciklijadi Zahvale jeseni

lis 6, 2021 by

Med bregima na šestoj biciklijadi Zahvale jeseni

U sklopu kulturno – turističke manifestacije „Zahvala jeseni u Klanjcu 2021.“ u subotu 2. listopada po šesti put održana je rekreativna biciklijada te se još jednom pokazalo kako je danas postala nezaobilazan dio ove manifestacije koju posjećuje sve veći broj biciklista. 

Ovogodišnja biciklijada okupila je sedamdesetak biciklista, a i ruta je opet išla prekrasnim zagorskim krajolikom te je “med bregima” povezala područje Grada Klanjca i Općina veliko Trgovišće i Tuhelj.  Biciklijada je krenula u 13 sati s glavnog klanječkog trga pa dalje rutom sv. Florijan – sv. Filip – Letovčan –Tomaševec – Lučelnica – Požarkovec – Mrzlo Polje – Veliko Trgovišće – Martinišće –Jalše –Vilanci – Tuheljske Toplice – Sveti Križ – Klanjec, uz dvije okrjepne stanice, u Dubrovčanu i Termama Tuhelj. Nakon nešto više od četiri sata vožnje sudionici su se sretno vratili na Trg Antuna Mihanovića gdje je kulturno – umjetnički program bio u punom jeku, a miris roštilja izmamio je osmjeh na lica svih biciklista. Druženje se nastavilo uz hranu, piće, razgovor i dobru atmosferu pa se nadamo ponovnom dolasku iduće godine.
I ove su godine biciklijadu uspješno organizirali Matija Makek i Damir Vajdić, uz veliku pomoć i potporu volontera Denisa Peteka, Tina Galovića, Štefa Vrabeca, Ede Rumihe, Tanje Ivek, Ivice Zamuda, Gorana Jakobovića i Tomislava Skrbinca koji su se pobrinuli da sve prođe sigurno i u najboljem redu.  

Zahvaljujemo Ivici Lunku i ostalim sudionicima na fotografijama.

Related Posts

Tags

Share This