Manifestacija Dobro je, klanječko je 2016.

svi 3, 2016 by

Manifestacija Dobro je, klanječko je 2016.

Klanjčani su se zajedno sa svojim gostima i posjetiteljima okupili u subotu, 30. travnja 2016. na svom Trgu Antuna Mihanovića kako bi svi zajedno, u dobrom društvu i odlično raspoloženi, započeli s bogatim programom obilježavanja Dan grada.
Za ovu, sad već četvrtu po redu manifestaciji “Dobro je , klanječko je”,  udruge su se ove godine više nego dobro pripremile kako bi bile što uspješnije u natjecateljskom dijelu kuhanja vinskog gulaša.
Ocjenjivački žiri u kojem su bili promotor Podravkine kuhinje Dražen Đurišević, šef kuhinje hotela Picok Božidar Đurinčić, naš kuharski akademik Slavko Večerić te naš glavni šef, gradonačelnik Zlatko Brlek, nije imao jednostavan ni lagan zadatak, ali ga je obavio s puno šarma te dobronamjernih kritika i sugestija, koje će sigurno biti korisne iduće godine. Naravno, klanječki su kuhari dobili i puno pohvala.

Vinski gulaš pripremali su Lovačko društvo “Kuna, Športsko ribolovno društvo “Sutla”, Udruga “Korak po korak do zdravlja”, DVD Rakovec, Udruga vinara “Antun Mihanović”, DVD Klanjec, Sportsko društvo Novi Dvori, Udruga vinara “Trsek”, KUD “Antun Mihanović”, Moto klub “Sokol”, NK Klanjec i HPD “Cesargrad”.

Iako prošlogodišnje pobjednice, ženska ekipa Društva “Naša djeca” sa šeficom Mirjanom Smičić Slovenec, a koje su lani  potukle muške kuhare, ove godine nisu sudjelovale, ponovno se pokazalo da u našem gradu najbolje kotliće pripremaju žene. Premda uz pomoć muških članova, ipak je kuhinjom Udruge vinara klanječkog kraja “Trsek”, koja je ove godine odnijela pobjedu rukovodila ženska ruka Ljiljane Kantura.  Da su reakcije ostalih muških šefova kuhinje bile iste kao i prošle godine najbolje ćete vidjeti na našim fotografijama. Drugo mjesto ove je godine pripalo je Udruzi “Korak po korak do zdravlja” sa šefom Milanom Kušanićem čiji je komentar bio da su bili “korak” do pobjede, dok je treće mjesto osvojio Nogometni klub Klanjec za kojeg je kuhao njihov predsjednik Joža Cingulin.

Najbolju navijačku ekipu okupljenu oko svog kotlića imalo je u subotu Lovačko društvo “Kuna”, najupečatljiviji “fertuh” planinari, a DVD Rakovec nagrađen je za prošlogodišnje spašavanje glavnog kuhara suparničke udruge vinara “Antun Mihanović”.
Nagrade za pobjednike osigurala je Podravka, a vinski gulaš prodavao  se po simboličnoj cijena od 10 kuna.
Na Trgu su tijekom poslijepodneva nastupili mališani Dječjeg vrtića “Kesten” , čiji roditelji su se pobrinuli i za fine domaće kolače, te glazbeni sastav Grafiti band.
Već od prijepodneva klanječki ribiči pripremali su šarane na rašljama i fiš paprikaš, koji tako postaju dio tradicije ove manifestacije.
U svakom slučaju, lijepo poslijepodne na klanječkom trgu, puno smijeha, zabave, sve pripremljeno u kotlićima se brzo pojelo, a kakva je bila atmosfera najbolje će vam pokazati galerije fotografija snimljenih u subotu na trgu.

Related Posts

Tags

Share This