Lutkarska predstava i koncert Jelene Radan i Pedra Abreua

lip 20, 2022 by

Lutkarska predstava i koncert Jelene Radan i Pedra Abreua

LOFT-ovih 10: susret u Kući Klajn
LOFT – Lutkarska organizacija koju fakat trebamo – slavi 10 godina. Osnovala ju je redateljica i lutkarica Morana Dolenc, a finalno slavlje 10. rođendana bit će u subotu 25. lipnja u parku Kuće Klajn.

Program počinje u 17 sati predstavom za djecu “Lovci na snove” nakon čega se nastavlja kratkom radionicom snova. Dok djeca stvaraju i razmišljaju, roditelji mogu uživati u hladu dvorišta i čekati fado koncert Jelene Radan i Pedra Abreua koji je izrastao iz predstave “Femme fadal – san o Amiliji Rodrigues u slikama kazališta sjena” koji počinje u 20 sati.

Obljetnicu desete godine rada i borbe LOFT nastavlja novom suradnjom s ekipom u Klanjcu koju svi fakat trebamo! U subotu 25.6. spajaju nekoliko priča koje su počele u različitim intervalima LOFT-ovog rada, a sada će se svi oni, s razlogom, ususret ljetu i datumu kada su osnovani, susresti u divnom dvorištu Kuće Klajn!

U desetogodišnjem radu važna nam je bila kazališna produkcija, no još važnije bilo nam je spajati ljude i priče koje se prirodno privlače, stvarati i njegovati jednu posebnu zajednicu publike i suradnika koji će zajedno rasti i uživati u svakom idućem susretu. Posljednja aktivnost u nizu LOFT-ovog 10. slavlja ide otprilike ovako: Jelena Radan u Klanjcu je provela male godine svog života. “Femme fadal – san o Amaliji Rodrigues u slikama kazališta sjena” prva je LOFT-ova koprodukcija koju su na kazališnim daskama zajednički izvodili Jelena Radan, Pedro Abreu, Jelena Frolich, Dean Trdak i Morana Dolenc nastala 2013. godine. “Lovci na snove” su LOFT-ova produkcija iz 2020. koja je u godinama pandemije igrala preko 30 puta i usput pokupila par Malih Marulića. A Dunja Bovan i Jerko Marčić godinu ranije postali su vlasnici Kuće Klajn u Klanjcu, te su potresno-pandemijske godine investirali u predivnu ideju koja postaje praktična, realna, konkretna – prostor boravka, kreacije i izvedbe namijenjen umjetnicima, kreativcima, tražiocima i zajednici, izvan dinamike velikog grada” 
Morana Dolenc

Svi sadržaji su besplatni te ih je financijski podržalo Ministarstvo kulture i medija te Grad Klanjec.
Rad LOFT-a financiraju Ured za kulturu Grada Zagreba, Zaklada Kultura Nova te Ministarstvo kulture i medija.

 

Related Posts

Tags

Share This