Ljetne aktivnosti umirovljenika u gradu Klanjcu

lip 23, 2017 by

Ljetne aktivnosti umirovljenika u gradu Klanjcu

Vodstvo Udruge umirovljenika grada Klanjca i ove se godine brine za odmor duše i tijela svojih članova. Tako su proljetno-ljetne ugode započele jednodnevnim izletom u svibnju. Klanječki umirovljenici posjetili su Samobor, Karlovac i Flora-art u Zagrebu.
Tradicionalno se hodočastilo u Svetište Majke Božje Bistričke u sklopu susreta umirovljenika Krapinsko-zagorske županije.
Po ustaljenoj tradiciji organizirat će se i jednodnevni morski izleti – tijekom srpnja u Crikvenicu, a u kolovozu u Mošćeničku Dragu.
Članice Sekcije za tradicijsko rukotvorstvo redovito se sastaju svake srijede na „penzionerskoj kavici“ u Gradskoj knjižnici, uz ručne radove, razmjenu vrtlarskih iskustava i presadnica povrća i cvijeća. Sada je u tijeku ubiranje ljekovitog bilja za pripremu čajeva, melema i slično.
Potkraj ljeta počet će dogovori za jesenske aktivnosti.  Očekuje nas sudjelovanje na manifestacijama
100 % zagorsko u Zagrebu, Zahvali jeseni u Klanjcu, prekogranični susreti umirovljenika u okviru programa Europa za građane s Kulturnim centrom Klanjec, godišnji susret svih članova, posjet kazalištu i još puno toga.
Plan je prilično ambiciozan pa ga valja i ostvariti, dakle mi umirovljenici nemamo vremena za mirovanje!

Brankica Greblički

Related Posts

Tags

Share This