Ljetne aktivnosti klanječkih umirovljenika

srp 7, 2015 by

Ljetne aktivnosti klanječkih umirovljenika

Klanječki umirovljenici, članovi Udruge umirovljenika grada Klanjca niti u ovim vrućim danima ne miruju.
Naime, prije dvije godine Grad Klanjec i Gradska knjižnica i čitaonica dali su na korištenje prostor čitaonice svim umirovljenicima jednom u tjednu, a na zamolbu naše udruge. Prostor se koristi svake srijede od 9-11 sati, a po potrebi i češće. Interes za druženje je sve veći jer je i sadržajno obogaćen. Obavezno se popije”penzionerska kavica”, pročita dnevni tisak, a svakako i Umirovljenički list u kojem je nedavno objavljen i članak o našem izletu na Brijune. Posuđuju se knjige, razmjenjuju recepti, presadnice cvijeća i povrća, pročita koja prigodna pjesmica iz tekice naše domaće pjesnikinje i td. Obavezno se dogovori i idući sastanak, da se naši članovi ne bi “ulijenili” pa osatli doma.
Poticajno je i osnivanje Sekcije za tradicijsko rukotvorstvo koje ima vrlo primamljive i edukativne programe, a sve kako se ne bi zaboravile naše tradicijske vrijednosti.
Od trenutnih aktivnosti treba istaknuti uspješno sudjelovanje naše udruge na županijskom hodočašću u Mariji Bistrici 25. lipnja, u pripremi je organizacija jednodnevnog izleta na kupanje u Selce i to u četvrtak, 16. srpnja ( obavijest su već na terenu pa pozivamo članove da se jave i povedu unuke). U kolovozu će se također organizirati izlet na more o čemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti. Naša se udruga planira aktivno uključiti u jesenske aktivnosti Grada i TZG te se već polako pripremamo. Na kraju upućujem poziv kolegama umirovljenicima koji su još uvijek neodlučni da nam se pridruže u aktivnostima, a posebice u našim redovitim druženima sreijedom u Knjižnici. Dođite, družite se jer u društvu je sve lakše, pa i starost.
Zahvaljujemo gradonačelniku i djelatnicama u Gradskoj knjižnici i Kulturnom centru čija dobrodošlica ovo druženje nas umirovljenika čini još ugodnijim i spontanijim. Svakako se osjećamo bolje nego da smo sami kod kuće.

Brankica Greblički

 

Related Posts

Tags

Share This