Kuhaj kak ti ja velim

lis 6, 2014 by

Kuhaj kak ti ja velim

Dio subotnjeg programa ovogodišnje Zahvale jeseni bio je i zanimljiv, ali prije svega šarmantan i zabavni kulinarski show pod nazivom “Kuhaj kak ti ja velim”.
Ovaj internacionalni kuharski show dio je programa “Europska tradicija za europsku budućnost” kojeg u okviru programa Europa za građane provodi Grad Klanjec s partnerima iz Slovenije, Slovačke i Poljske, a namjera mu je da građani što bolje upoznaju tradiciju zemalja partnera koju sada zajednički dijelimo u Europskoj uniji. Ovoga puta radilo se naravno o vrijednostima nacionalnih kuhinja.
Tako se u subotu, 4. listopada 2014. vrsni klanječki kuhar- amater Milan Kušanić okušao u spravljanju Wilamowskih prazona, a u pripremi čak 30 litara ovog poljskog jela pomagala mu je i to na poljskom jeziku kuharica -mentorica Jolanta Danek. Naš Milan još i danas ne vjeruje da mu je uspjelo skuhati kotao iz milja nazvane “dušanke” od krumpira, luka, kobasica, špeka i začina bez ijedne kapi vode.
Šarmantna Slovakina Anna Stehlikova dobila je možda i najteži zadatak. Uz našu Gordanu Novosel pripremila je i to po mišljenju posjetitelja vrlo uspješne zagorske štrukle na juhu.
Slovensko – poljski dvojac, Vasja i Stanislaw, kuhali su poznate slovenske hajdine žgance i gobovu juhu (juhu od gljiva), dok je Slovačka za kuhara iz Slovenije odabrale svoje vrlo ukusne palačinke od krumpira.
Uz ponešto problema s “elektrikom” ( što nas je na trenutak i vratilo u neka stara vremena) sva su jela uspješno dovršena na veliko zadovoljstvo posjetitelja Zahvale jeseni. Kroz ovaj kulinarski show proveli su nas Ivan Benc i Ivan Petrišić Keko, domišljato uključivši u njega čak i svatove koji su negdje oko 18 sati stigli pred župnu crkvu te Ansambl Zagorje.

Print

Related Posts

Tags

Share This