KUD “Antun Mihanović” sudjelovao na županijskoj smotri folklora

ožu 16, 2016 by

KUD “Antun Mihanović” sudjelovao na županijskoj smotri folklora

U subotu, 12. ožujka 2016. godine u Humu na Sutli  održana je 22. Smotra folklora Krapinsko- zagorske županije. Nastupilo je devet kulturno-umjetničkih društava s ukupno 300-tinjak članova, a izveli su 11 folklornih izvedbi. Kulturno-umjetničko društvo “Antun Mihanović” Klanjec predstavilo se koreografijom svoje voditeljice Katarine Matošević “Mesec sveti ober kleti”, fragmentom svadbenih običaja Hrvatskog zagorja.

Smotri folklora nazočila je i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, koja je istaknula kako je izuzetno važno čuvati tradiciju: „Folkloraši vode računa o očuvanju kulture, tradicije i baštine ali ne samo naše zagorske, već i cijele naše domovine, a smotre folklora uvijek su prilika da vidimo na jednom mjestu široku lepezu raznovrsnih plesova iz cijele naše domovine. Krapinsko-zagorska županija ne podupire samo rad folklornih društava, već KUD-ova u cjelini sa svim sekcijama” rekla je zamjenica župana Jasna Petek.
Organizator Smotre bila je Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih udruga Krapinsko zagorske županije. Suorganizator i domaćin bio je KUD „Rikard Jorgovanić„ iz Huma na Sutli.
Uz naše folkloraše i tamburaše na pozornici Doma kulture u Humu na Sutli predstavili su se veterani Ansambla Zabok, KUD Pregrada, KUD „Lovro Ježek“ Marija Bistrica, KUD Đurmanec, KUD Belec, KUD Sloga Veliko Trgovišće, Ansambl Zabok, KUD „Zlatko Baloković“ Krapinske Toplice i KUD Laz.
Njihove nastupe pratio je i stručno procijenio selektor Goran Knežević.

Izvor: KZŽ

Related Posts

Tags

Share This