KUD “Antun Mihanović” gostovao u Rijeci i Krapini

ruj 14, 2014 by

KUD “Antun Mihanović” gostovao u Rijeci i Krapini

U petak, 29. kolovoza 2014. godine na riječkom Korzu održana je manifestacija „100% zagorsko“ u organizaciji Krapinsko-zagorske županije.
Manifestacijom “100% zagorsko”, izložbom poljoprivrednih proizvoda uzgojenih na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te predstavljanjem tradicijskih obrta, seoskih gospodarstava, turističkih objekata i toplica, Krapinsko-zagorska županija promovirala se kao poželjna turistička destinacija bogate kulturne baštine i enogastronomske ponude, s brojnim manifestacijama i rekreativnim sadržajima.
Posjetitelji su tijekom cijelog dana, osim u bogatoj ponudi, mogli uživati i u raznovrsnom kulturno-zabavnom programu, kojim je 70-ak izvođača prezentiralo bogatu kulturnu baštinu zagorskog kraja, od prapovijesti preko narodnih i plemićkih plesova do kajkavske popevke i tamburaške glazbe. Kao i mnogo puta do sada zagorsku Bajku na dlanu promovirali su i članovi Sekcije dvorskih plesova KUD-a “Antun Mihanović” Klanjec. Jednako tako učinit će to i ove subote, 20. rujna na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu kad se “100% zagorsko” predstavlja Zagrepčanima.

Folklorna sekcija gostovala je u subotu, 13. rujna 2014. godine u Krapini. U Tjednu kajkavske kulture predstavili su se nastupom na Zagorskom gospodarskom zboru te na Trgu Ljudevita Gaja. Tijekom samog nastupa plesači i plesačice klanječkog KUD-a na trenutak su prekinuli svoju koreografiju zagorskih plesova kako bi zajedno s posjetiteljima pozdravili predsjednika RH Ivu Josipovića. Bila je to prilika i za promociju ovogodišnje Zahvale jeseni u Klanjcu pa su klanječki folkloraši podijelili i promidžbeni materijal kojim se najavljuje bogat program ove najveće manifestacije u Klanjcu.

 

 

Related Posts

Tags

Share This