Korona nije zaustavila investiciju od 17 milijuna klanječke Predionice

svi 4, 2020 by

Korona nije zaustavila investiciju od 17 milijuna klanječke Predionice

Radovi na izgradnji novog skladišnog prostora klanječke Predionice napreduju i bolje od očekivanog. Direktor Goran Iveković danas je novinarima predstavio tijek radova koji su započeli u siječnju ove godine.
– Radi se o izgradnji skladišta za naše proizvodne potrebe, površine 4000 četvornih metara, odnosno 3000 paletnih mjesta na tri kata. Plan je bio završiti radove do 1. kolovoza, no kako nas je vrijeme poslužilo planiramo da će to biti već početkom srpnja. Ukupna investicija je oko 17 milijuna kuna. To je drugi dio ulaganja koja je započelo 2017., a završeno 2018. godine izgradnjom proizvodne hale kojom smo naše proizvodne kapacitete povećali za 25-30 posto. Skladište će pokrivati otprilike 40 dana naše proizvodnje i cilj nam je da gotov proizvod plasiramo izravno do naših kupaca diljem Europe. Do sada je bila praksa da smo većinom izvozili u Austriju, u naše centralno skladište, a ubuduće će se naš proizvod distribuirati direktno iz Klanjca. To će nam uvelike olakšati poslovanje, s obzirom da smo sada dosta limitirani s našim skladišnim prostorom. Situacija uzrokovana koronavirusa u Europi i svijetu prisila nas je na smanjenje naših proizvodnih kapaciteta. Naši kupci koji su pretežno u Europi su sasvim ili djelomično zatvoreni i ukoliko takva situacija potraje duže, mogu reći da ćemo biti polako u problemima. Međutim, nadamo se da ćemo sredinom svibnja opet početi raditi punim kapacitetom. Inače, imamo 120 zaposlenih i do sada nismo imali nikakvih problema sa zdravljem radnika, radi se prema preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite – istaknuo je Goran Iveković.

Gradilište Predionice obišli su danas župan Željko Kolar i gradonačelnik Zlatko Brlek.

Župan je iskoristio ovu prigodu i za čestitku povodom Dana grada Klanjca.
– Svojim sugrađankama i sugrađanima čestitam Dan grada, iako ga zbog koronavirusa obilježavamo u čudnim okolnostima. Ali da pokažemo da nije život stao i da se gospodarske aktivnosti i dalje odvijaju, želio sam  danas obići gradilište Predionice da se pokaže da naši gospodarstvenici  brinu o budućnosti, o poslovanju uz prisutnost koronavirusa i poslovanju nakon njega.
Koristim priliku da gradonačelniku Brleku čestitam na svemu izvršenom u proteklom razdoblju. Tu je investicija u dječji vrtić koji smo dugo čekali i vjerujem da će u rujnu otvoriti svoja vrata, kao i niz manjih komunalnih aktivnosti koje su bitne za razvoj i život grada. Predionica je jedna od najboljih tvrtki u KZŽ i na tome čestitam direktoru Ivekoviću. I ovdje je dinamika radova ispred roka i vjerujem da je ovo samo jedna u nizu dobrih priča koje se događaju u KZŽ. Uz veliki oprez koji i dalje mora postojati, te pridržavanje svih mjera, moramo se okrenuti budućnosti, planirati i investirati, kako bi sa što manje ekonomskih posljedica dočekali novo razdoblje – rekao je župan Kolar.

Gradonačelnik Zlatko Brlek ovom je prigodom istaknuo:

– Drago mi je da smo se danas našli na gradilištu naše najveće tvrtke. Gospodarske aktivnosti u Klanjcu, su se usprkos koronavirusu događale i dobro je da se gradi jer korona će proći, a nakon toga mora se dalje živjeti i mora se raditi. Imali smo sreće što na području grada nismo imali niti jednog zaraženog iako smo pogranično područje, ali zahvaljujući, prije svega, disciplini građana i dobrom radu stožera, uspjeli smo to za sada svesti na nulu. Uz ovu investiciju koju radi Predionica, najveća gradska investicija je gradnja dječjeg vrtića, vrijedna 11 milijuna kuna, koja također napreduje predviđenom dinamikom. U tijeku je i zamjena postojeće javne rasvjete novim LED svjetiljkama. Na sreću, uspjeli smo završiti i krovište na našem Vatrogasnom domu, to je poklon DVD-u Klanjec za današnji blagdan sv. Florijana, Dan našeg grada, ali i vatrogasaca i njihovog zaštitnika. Nadam se da će ubuduće biti još bolje i da ćemo se normalno razvijati i dalje – zaključio je gradonačelnik Brlek.

 

Related Posts

Tags

Share This