Koncertom KUD-a proslavljen Dan grada

svi 7, 2014 by

Koncertom KUD-a proslavljen Dan grada

Na sam Dan grada i blagdan sv. Florijana ove nedjelje, 4. svibnja svoju najvjerniju publiku u sportsku dvoranu klanječke škole pozvali su članovi Kulturno-umjetničkog društva “Antun Mihanović” Klanjec.
Cjelovečernjim koncertom na kojem su nastupile sve sekcije društva te glazbeni gosti Klanjčani su u dobrom raspoloženju, uz pjesmu i ples, proslavili Dan grada i to na najbolji mogući način.
Bilo je više nego lijepo vidjeti dvije brojne skupine dječjeg folklora domaćeg KUD-a koji vodi Mira Petek u bijelim nošnjicama, zaigrane u tradicijskim folklornim dječjim igrama, a klanječku su publiku, kao i uvijek, oduševili i članovi folklorne i tamburaške sekcije. Uz plesove Zagorja i Posavine, predstavili su i svoju novu folklornu koreografiju bilogorskih plesova. Veliki pljesak nakon njihovih nastupa bio je i pohvala voditeljima Katarini Matošević te Ivanu Papišti. Elegantni, decentni i izvrsno uvježbani bili su i ovoga puta plesači sekcije za dvorske plesove koji su uz svoju novu voditeljicu Vesnu Siročić izveli kadrilju, polku i valcer.
Zahvaljujući gostovanju KUD-a Kotoriba domaća je publika mogla uživati u izvornim međimurskim pjesmama, a fascinantan je bio i nastup mladog Stjepana Horvata na harmonici. Posebno emotivni trenutak koncerta bio je ponovni nastup Tamburaškog sastava Zelenjak. Uz TS Ekipu pobrinuli su se odličnu atmosferu u kojoj je na kraju koncerta cijela dvorana zapjevala “Klanjec, moj grad”.

Related Posts

Tags

Share This