Koncert ZFA dr. Ivana Ivančana – vrhunski folklorni događaj u našem gradu

svi 16, 2023 by

Koncert ZFA dr. Ivana Ivančana – vrhunski folklorni događaj u našem gradu

Ove subote 20. svibnja s početkom u 20:30 sati u Sportskoj dvorani Osnovne škole Antuna Mihanovića u Klanjcu očekuje vas  vrhunski kulturni događaj koji na pozornice širom hrvatskih, ali i najvećih svjetskih gradova i festivala, uvijek donosi jedan od ponajboljih hrvatskih folklornih ansambala, onaj dr. IVANA IVANČANA. 

Svojim cjelovečernjim koncertom pod nazivom “Da nam je barem prelce…” posvećenim Ladi Barić (2000. – 2020.), više od pedesetak plesačica i plesača i petnaestak članova tamburaškog orkestra predstavit će ljepotu plesa i pjesme iz različitih krajeva Hrvatske, ali i svoj zahtjevni program u kojem do punog izražaja dolaze folklorne koreografije, tehnički nivo izvedbe u plesu i sviranju, mladost ansambla i sve ono što izvedbu čini dojmljivom i umjetnički vrijednom, a što je odlika ovog vrhunskog folklornog ansambla.

Na koncertu u Klanjcu nastupit će i naši mladi sugrađani, članovi ZFA dr. Ivana Ivančana, voditelj folklorne sekcije KUD-a  “Antun Mihanović” Nikola Hrbud i naša plesačica Petra Harapin. Treba spomenuti i da su bivše voditeljice klanječkog folklora, Katarina Matošević Šoban i Katarina Skrbinac, također bile dugogodišnje članice ovog ansambla.

Umjetnički voditelj ansambla je Andrija Ivančan, a glazbeni voditelj Marko First.  

Organizatori i domaćini ovog koncerta su KUD “Antun Mihanović” i Kulturni centar Klanjec, a ulaz je slobodan.

Sigurni smo da klanječka, ali i publika iz našeg susjedstva za koju znamo da istinski cijeni i voli hrvatski folklor neće propustiti ovaj vrhunski folklorni događaj u našem gradu!

 

Related Posts

Tags

Share This