VARAŽDINSKI KVARTET ODUŠEVIO KLANJČANE

svi 3, 2012 by

VARAŽDINSKI KVARTET ODUŠEVIO KLANJČANE

Svojim prvim koncertnim gostovanjem u Klanjcu, Varaždinski kvartet oduševio je te ostavio posebno lijep dojam kod klanječke publike.
Koncertom održanim u klanječkoj župnoj crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije u srijedu, 2. svibnja 2012. započeo je na vrlo lijep način program obilježavanja ovogodišnjih Dana grada Klanjca. Održan je uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a u organizaciji Kulturnog centra Klanjec.

Marko Jerbić – I violina, Anđelko Ilčić – II violina, Ana Trnjar – viola, Davor Gluhak – violoncello odabrali su za ovu prigodu
Schubertov Gudački kvartet u a-molu D 804 op. 29 ‘Rosamunde’, Davora Bobića i njegovu Padovecianu, koja je bila pravo otkriće za klanječku publiku, te Gudački kvartet br. 2 u D-duru A.  Borodina.
Vrhunsko muziciranje, ali i više nego primjetna strast i ljubav prema glazbi koju izvode, ove  gudače povezuje u jedan od ponajboljih komornih ansambala. Dojmljivo je bilo vidjeti kako s jednakom pažnjom i željom za perfekcijom sviraju u malom gradiću poput našeg, pomalo nenaviknutom na ovakva glazbena događanja.
Publika je s koncerta otišla prepuna lijepih dojmova i ispunjena pozitivnim osjećajima, a svoje oduševljenje Varaždinskim kvartetom nije krila ni neposredno nakon koncerta, nagradivši izvođače velikim pljeskom, ali ni u svojim komentarima i nekoliko dana nakon koncerta koji se mogu sažeti u: Molimo, ponoviti!

Related Posts

Tags

Share This