Koncert Tamburaškog zbora Gaj i domaćih kudovaca ovaj petak

ruj 5, 2023 by

Koncert Tamburaškog zbora Gaj i domaćih kudovaca ovaj petak

Klanječko kulturno ljeto nastavlja se i u rujnu pa vas KUD “Antun Mihanović” i Kulturni centar Klanjec pozivaju na koncert koji će se održati u petak 8. rujna s početkom u 19:0 sati u Velikoj dvorani Grada Klanjca. 

U godini u kojoj nas je napustio Petar Kutnjak, bivši učitelj i ravnatelj klanječke škole, osnivač legendarnog tamburaškog zbora klanječke škole s početka 60-tih i prvi učitelj klanječkih tamburaša te uz skoru godišnjicu preranog odlaska Krste Čižmeka, klanječki kudovci željeli su ih se prisjetiti upravo glazbom kojoj su posvetili život i koju su toliko voljeli.

Sigurni smo da će sve ljubitelje tamburaške glazbe oduševiti posebni gosti ovog koncerta, a riječ je o Tamburaškom zboru Gaj iz Zaprešića.

Danijel Rožanković, voditelj orkestra koji se zasigurno može svrstati među desetak najboljih u Hrvatskoj i za ovaj njihov prvi nastup u Klanjcu najavljuje program po kojem su najpoznatiji – filmske, opijene i tamburaške glazbe za zaljubljene.

Tamburaški zbor Gaj Zaprešić osnovan je 1982. godine kao tamburaška sekcija u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja u Zaprešiću i to zahvaljujući legendarnom prof. Ivanu Kresniku koji je orkestar vodio dva desetljeća. Od 2003. vodi ga Danijel Rožanković, publici dobro poznat i kao primaš popularnih Savskih valova.

Zbor je dobitnik brojnih Zlatnih plaketa na Festivalima hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku, snimio je više zapaženih CD-ova tamburaške glazbe, a uz stotine hvaljenih nastupa u zemlji i inozemstvu, u ansamblu se posebna pažnja pridaje edukaciji mladih i profesionalnom usavršavanju članova.
S više od tridesetak članova, okupljenih u starijem orkestru i početničkoj grupi, poznat je i po svojoj Ljetnoj školi tambure i radu s djecom te su svojim angažmanom brojnu djecu naučili svirati tamburu i uvukli u ovaj glazbeni svijet. Na tragu uspjeha ovog orkestra, Danijel Rožanković radi s mladim tamburašima i u Svetom Križu Začretju, Maču, Bistri, a od sredine rujna i u KUD-u “Antun Mihanović” Klanjec.
Naime, u klanječkom KUD-u počinje Škola tambure koja će se održavati jednom tjedno u trajanju od dva školska sata u prostoru Osnovne škole Antuna Mihanovića u dogovorenom terminu nakon redovne nastave. Škola je namijenjena učenicima od 4. do 7. razreda koje očekuje dobra zabava uz Danijela Rožankovića i odlična prilika da svladaju osnove teorije, poznavanje nota i sviranja tamburaških instrumenata.
Iznimno bi nas radovalo stasanje nove generacije koja bi uspješno nastavila dugogodišnju tradiciju tamburaške glazbe u našem gradu te doživjela nezaboravna iskustva nastupa, gostovanja, domaćih i inozemnih putovanja, prijateljstava i bezbroj nezaboravnih trenutaka s KUD-om “Antun Mihanović”. 
Na koncertu u petak nastupit će i folkorna, pjevačka i sekcija dvorskih plesova domaćih kudovaca, a očekuje vas i pokoje iznenađenje.

 

 

Related Posts

Tags

Share This