Koncert KUD-a uz Dan grada

svi 4, 2015 by

Koncert KUD-a uz Dan grada

Večer uoči blagdana sv. Florijana i Dana grada svoju najvjerniju publiku u veliku gradsku dvoranu pozvali su članovi Kulturno-umjetničkog društva “Antun Mihanović” Klanjec.
Cjelovečernjim koncertom na kojem su nastupile sve sekcije društva te gosti iz Beletinca, u dobrom raspoloženju, uz pjesmu i ples, proslavili su sa svojim sugrađanima Dan grada i to na najbolji mogući način.
Bilo je više nego lijepo vidjeti dvije brojne skupine dječjeg folklora domaćeg KUD-a koji vodi Mira Petek u bijelim nošnjicama, zaigrane u tradicijskim folklornim dječjim igrama, a klanječku su publiku, kao i uvijek, oduševili i članovi folklorne i tamburaške sekcije. Uz plesove Zagorja, folklorne baštine bunjevačkih Hrvata, predstavili su i svoju novu folklornu koreografiju međimurskih plesova. Veliki pljesak nakon njihovih nastupa bio je i pohvala voditeljima Katarini Matošević i Vedranu Vrhovcu. Elegantni, decentni i izvrsno uvježbani bili su i ovoga puta plesači sekcije za dvorske plesove koji su uz svoju voditeljicu Vesnu Siročić izveli dvije razigrane polke.
Zahvaljujući gostovanju KUD-a Beletinec domaća je publika mogla uživati u veselom ritmu zagorskog folklora, dok se Tamburaški sastav “Ekipa” kao i uvijek pobrinuo za odličnu atmosferu.
Dan grada svojim su sugrađanima čestitali predsjednik KUD-a Goran Iveković i gradonačelnik Zlatko Brlek koji se ujedno i zahvalio članovima na izuzetno lijepoj večeri.
Veselo je bilo i u dvorani i na trgu ispred dvorane u nastavku ove lijepe večeri što najbolje pokazuju naše fotografije i to zahvaljujući rasplesanim članovima dva prijateljska kulturno-umjetnička društva.

Related Posts

Tags

Share This