Koncert iz ciklusa Heferer u župnoj crkvi

ruj 15, 2014 by

Koncert iz ciklusa Heferer u župnoj crkvi

Župa Navještenja Blažene Djevice Marije u suradnji s Kulturnim centrom Klanjec ugostila je još jedan lijepi  koncert klasične glazbe iz višegodišnjeg ciklusa koncerata na orguljama gradione Heferer koje priređuje Koncertna direkcija Zagreb.

Na orguljama iz 1917. godine u klanječkoj župnoj crkvi ove je godine zasvirao Višeslav Jaklin, a posjetitelji ovog osobitog glazbenog događaja u našem gradu mogli su uživati u prelijepom glasu mlade sopranistice Monike Cerovečec.

Monika Cerovečec ( Varaždin, 1983.) diplomirala je studij glazbene kulture na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Usporedno s tim studira i solo pjevanje u klasi Lidije Horvat-Dunjko. Debitirala je u HNK Zagreb u Mozartovoj Čarobnoj fruli. Kao solistica nastupala je s Orkestrom Hrvatske vojske, Orkestrom HRT-a, Zadarskim komornim orkestrom te Cantus Ansamblom. Trenutačno je solistica u Zboru Hrvatske radiotelevizije.

Višeslav Jaklin, varaždinski katedralni orguljaš, magistrirao je orgulje, improvizaciju i dirigiranje na studiju crkvene glazbe u Grazu te magistrirao koncertni smjer orgulja na sveučilištu u Beču. Redovito koncertira u Hrvatskoj i mnogim europskim zemljama te Izraelu. Godine 2005. održao je koncert na glasovitim orguljama katedrale Notre Dame u Parizu.

 

Related Posts

Tags

Share This