Koncert Hrvatskog baroknog ansambla večeras u župnoj crkvi

ruj 27, 2022 by

Koncert Hrvatskog baroknog ansambla večeras u župnoj crkvi
U klanječkoj ranobaroknoj crkvi  u utorak 27. rujna s početkom u 19:30 sati koncert će održati Hrvatski barokni ansambl.
Vjerojatno je to zadnji koncert u našoj crkvi prije početka obnove pa vrijedi iskoristiti priliku, a u goste nam dolaze izuzetni glazbenici.

Hrvatski barokni ansambl najznačajniji je hrvatski ansambl specijaliziran za interpretaciju glazbe baroknog razdoblja i bliskih epoha, na originalnim glazbalima i njihovim replikama. Ansambl je utemeljen 1999. godine i okuplja glazbenike mlađe generacije, zaljubljenike u iskonski zvuk i stilski osviještenu interpretaciju koja je u skladu s duhom i poetikom vremena u kojem je nastala. Ravnateljica ansambla je renomirana violinistica Laura Vadjon.

Zbog posebno zanimljivih, virtuoznih, živih i angažiranih interpretacija, glazbena ih kritika kao i publika svrstavaju u sam vrh hrvatske glazbene reprodukcije.

U Klanjcu će izvesti djela Handela i Motovunjanina , a solisti su Stjepan Nodilo, barokna oboa, blokflauta, umjetničko vodstvo
Jelena Štefanić, sopran i Laura Vadjon, violina solo.

Ulaz je slobodan pa zato nemojte propustiti priliku za trenutak istinskog glazbenog užitka.

Program ostvaren je uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Klanjca, a u organizaciji Kulturnog centra Klanjec.

                                                                              

Related Posts

Tags

Share This