Koncert 23. festivala Orgulje Heferer u Klanjcu

ruj 27, 2016 by

Koncert 23. festivala Orgulje Heferer u Klanjcu

Župa Navještenja Blažene Djevice Marije u suradnji s Kulturnim centrom Klanjec ugostila je još jedan lijepi koncert klasične glazbe iz višegodišnjeg ciklusa koncerata na orguljama gradione Heferer koje priređuje Koncertna direkcija Zagreb.

Tako su u okviru ciklusa koncerata Orgulje Heferer u klanječkoj crkvi u petak, 23. rujna 2016., svojim koncertnim gostovanjem okupljenu publiku oduševili mladi glazbenici Viktorija Đurđek, sopran, Matej Predojević Petrić, tenor, te Krešimir Klarić, orgulje.

Viktorija Đurđek (Zagreb, 1991.) studentica je na Muzičkoj akademiji u Puli gdje su joj mentorice Dunja Vejzović i Lidija Horvat-Dunjko. Dobitnica je brojnih nagrada. Nastupala je u Zagrebu i drugim hrvatskim gradovima uz pratnju glasovira, tamburaškog, gudačkog i harmonikaškog orkestra. Godine 2016. pjevala je naslovnu ulogu u operi Agrippina G. F. Händela u Hrvatskom narodnom kazalištu u sklopu suradnje umjetničkih akademija i HNK.

Matej Predojević Petrić (Nova Gradiška, 1990.) student je solo pjevanja u klasi prof Dunje Vejzović na Muzičkoj akademiji u Puli. Dobitnik je 3. nagrade na Međunardnom pjevačkom natjecanju Lav Mirski u Osijeku i 2. nagrade na HDGPP natjecanju u Zagrebu. Na prvoj godini studija pjeva ulogu Danielija u Verdijevoj operi Les vêpres siciliennes u HNK Zagreb, a već slijedeće godine glavnu tenorsku ulogu ljubavnika Bubija u komičnoj operi Amelia ide na bal G. Menottija u produkciji kazališta Mala scena Zagreb i Muzičke akademije u Zagrebu.

Krešimir Klarić (Karlovac, 1994.) u Glazbenoj školi u Karlovcu uči orgulje u klasi prof. Ante Kaić Poslek te teoriju s kompozicijom. Trenutno je student treće godine orgulja u klasi prof. Ljerke Očić na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Kompoziciju uči privatno kod prof. Berislava Šipuša. Redovito nastupa na međunarodnim i domaćim festivalima. Na natjecanjima osvaja nagrade u kategorijama orgulja i solfeggia, a posebno valja istaknuti prve nagrade na Regionalnom i Državnom natjecanju 2015. godine u Zagrebu.

Related Posts

Tags

Share This