Lijepa večer uz poeziju Mirjane Mikulec i glazbeni program Igora Siročića

kol 26, 2021 by

Lijepa večer uz poeziju Mirjane Mikulec i glazbeni program Igora Siročića

Uz predstavljanje nove poetske zbirke pjesnikinje Mirjane Mikulec i lijepo odabrani glazbeni program Igora Siročića na gitari i Marka Poslončeca na klavijaturama održan je u srijedu 25. kolovoza još jedan program u okviru ovogodišnjeg  Klanječkog kulturnog ljeta na promenadi i oko nje.

Zbirku pjesama zanimljivog naslova Nosim vrč na vodu predstavile su urednica Vlasta Horvatić-Gmaz i  recenzentica Darija Žilić, višestruko nagrađivana hrvatska pjesnikinja, esejistica i književna kritičarka, koja je posebno istaknula kako poezija Mirjane Mikulec zaslužuje biti vrednovana i čitana izvan geta zavičajnih pjesnika. “Riječ je o snažnoj poeziji, intimističkoj i duhovnoj. Poeziji koja želi dati značenje svijetu, a ne destrukciju” – istaknula je u svom osvrtu Darija Žilić. 
Nakladnik knjige je Hrvatskozagorsko književno društvo, lektor i korektor Ivan Cesarec, likovno ju je oblikovao i pripremio za tisak grafički dizajner Nikola Sinković, a potporu za tisak pružila Krapinsko-zagorska županija.

Kao i svaki put, posjetitelji su iznova uživali u interpretaciji Nikole Kristića, novinara i urednika na Hrvatskoj televiziji. U romantičnoj atmosferi parka kod starog kina prekrasni stihovi Mirjane Mikulec uz njegov senzualni glas došli su do punog izražaja.
U glazbenom dijelu večeri na repertoaru su se našle neke od najpoznatijih skladbi uz koje smo svi spremali neke svoje drage uspomene, a ugodna i opuštena atmosfera potaknula je i književnu gošću Dariju Žilić da publici i sama zapjeva. 
Među zadovoljnim posjetiteljima bili su i klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu KZŽ Mirjana Smičić Slovenec i predsjednik HZKD-a Božidar Brezinščak Bagola koji su na kraju večeri, uz čestitke autorici, podijelili s ljubiteljima poezije i svoje impresije na ovu lijepu klanječku književno-glazbenu večer koju su organizirali su Kulturni centar Klanjec i Hrvatskozagorsko književno društvo. 

Related Posts

Tags

Share This