KNJIŽEVNA VEČER UZ ČAJANKU U GRADSKOJ KNJIŽNICI

stu 16, 2009 by

KNJIŽEVNA VEČER UZ ČAJANKU U GRADSKOJ KNJIŽNICI

Lijepim kulturnim događanjem u Gradskoj knjižnici “Antun Mihanović”  Klanjec okončan je ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige.
U organizaciji Gradske knjižnice, Ogranka Matice hrvatske, Osnovne škole Antuna Mihanovića i Kulturnog centra u istoj  je večeri priređeno i prigodno prisjećanje na Antuna Mihanovića, autora hrvatke himne, koji je umro u Klanjcu, 14. studenog 1861. godine. Nakon svete mise u klanječkoj župnoj crkvi i pozdravnog govora predsjednika Ogranka Matice hrvatske Nikole Filka,  na riječi Horvatske domovine posjetitelje su podsjetili Laura Kramarić i Nikola Hrbud, učenici osnovne škole. Ravnateljica Kulturnog centra Snježana Ricijaš pripremila je kratki osvrt s biografskim podatcima, obogaćenim pronađenim zapisima o Mihanoviću iz pera njegovih suvremenika.
U nastavku ove zanimljive večeri gost Gradske knjižnice bio je Hrvoje

Kovačević. Široj publici poznat prije svega po svojim naslovima za djecu, kako je u uvodnom predstavljanju rekla ravnateljica Maja Vukina Bogović, zainteresirao je okupljene ljubitelje knjige i za svog inspektora Vidmara, koji u pet dosada objavljenih knjiga rješava zamršene kriminalističke slučajeve. Bilo je zanimljivo čuti kako je diplomirani arhitekt postao karikaturist, a nakon rada u marketingu odlučio postati profesionalnim književnikom.  Opuštenoj atmosferi ove književne večeri svakako je pridonijelo i malo iznenađenje za vjerne posjetitelje klanječkih kulturnih događanja. Čajanka u maniri zlatnog doba klanječke čitaonice iz prošlih stoljeća. Uživali smo u toplom čaju, kavi, kuhanom vinu i domaćim kolačima, uz zapaljenu svjećicu na stolu i škripavi zvuk gramofonske igle koji smo vjerojatno svi već i zaboravili.

zp8497586rq

Related Posts

Tags

Share This