Klara Kralj, pobjednica najprestižnije dječje smotre kajkavskog pjesništva

stu 21, 2022 by

Klara Kralj, pobjednica najprestižnije dječje smotre kajkavskog pjesništva

Na 42. Smotri dječjeg kajkavskog pjesništva “Dragutin Domjanić”, učenica petog razreda Osnovne škole “Antun Mihanović” iz Klanjca, Klara Kralj, pod mentorstvom učiteljice Dubravke Jelušić, osvojila je prvo mjesto po izboru stručnog ocjenjivačkog suda, sa svojom pjesmom o Antunu Mihanoviću, “Čovek koji je bil dober s rečima”.

Veliki je to uspjeh nadarene Klare jer je “Dragutin Domjanić” već godinama najprestižniji natječaj za kajkavsku poeziju, ne samo za male, već i za odrasle pjesnike.  Tim više što se na ovogodišnji natječaj Smotre prijavio rekordan broj škola, njih čak 95, iz svih kajkavskih krajeva, a stručni ocjenjivački žiri birao je između čak 539 novih dječjih pjesama.

Uz Klaru, na ovogodišnjoj Smotri u Zelini uspješno su sudjelovali i Gabrijel Somek (2. r., PŠ Lučelnica, mentorica Mira Petek) i Lana Turčić (7. r., MŠ Klanjec, mentorica Tamara Harapin), a u Zborniku radova, osim nagrađenih učenika, nalazi se i pjesma koju je napisao Ivan Zlački (2. r., PŠ Lučelnica, mentorica Mira Petek).

Javno izvođenje i svečana dodjela nagrada održana je u Sv. Ivanu Zelini u organizaciji Pučko Otvorenog učilišta, a pokrovitelj Klarine nagrade je Ministarstvo kulture i medija RH. 

Još jednom čestitke Klari, učiteljici Dubravki Jelušić , ali i Gabrijelu, Lani i Ivanu i njihovim mentoricama.

Fotografije: POU Sveti Ivan Zelina

 

Related Posts

Tags

Share This