Klanječki vinari na sajmu u Brdovcu

tra 27, 2015 by

Klanječki vinari na sajmu u Brdovcu

U organizaciji Općine Brdovec , Turističke zajednice Savsko-sutlanska dolina i brigi iEkoturistika, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Zagrebačke županije održana je u nedjelju, 26. travnja 9. međunarodna manifestacija “Vino u brdovečkoj čaši” na kojoj su se ove godine predstavili i vinari iz klanječke udruge “Antun Mihanović”.
Na štandu u sportskoj dvorani u Šenkovcu posjetitelji su mogli kušati vina iz podruma Lovreka, Severa, Posavca i  Petrišića, a treba reći da je za degustaciju vrhunskih klanječkih vina vladao uistinu velik interes. Bila je to prigoda i za promociju našeg autohtonog Sokola kojeg su svi željeli probati te saznati nešto više o njemu od promotora Zvonka Severa i predsjednika udruge Zvonka Lovreka, koji je u prijepodnevnim satima prisustvovao i okruglom stolu s temom “Osnivanje vinske ceste – kako i zašto” koje je moderirao mr.sc. Josip Kraljičković.
Sajam je posjetio i klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek, a Turistička zajednica grada iskoristila je ovu priliku za predstavljanje turističkih sadržaja.
U okviru manifestacije održan je i gastro show u kojem su nedjeljni ručak kuhali Vid Balog, Drele, Fio i vinske kraljice te kulturno-umjetnički i zabavni program.

Related Posts

Tags

Share This