Klanječki umirovljenici na 25. susretu u Mariji Bistrici

lip 27, 2018 by

Klanječki umirovljenici na 25. susretu u Mariji Bistrici

Na tradicionalnom, ove godine već 25. susretu umirovljenika Krapinsko-zagorske županije, koji je u ponedjeljak, 25. lipnja 2018. održan u Mariji Bistrici sudjelovali su i članovi Udruge umirovljenika grada Klanjca. Na središnjem bistričkom trgu okupili su se zajedno s oko 2000 zagorskih umirovljenika kojima su se na godišnjem susretu obratili Nikola Capar, predsjednik Matice umirovljenika KZŽ, član Izvršnog odbora Matice umirovljenika Hrvatske Josip Kovačić, načelnik Općine Marije Bistrice Josip Milički te predsjednica županijske skupštine KZŽ Vlasta Hubicki.

– Krapinsko – zagorska županija je nedavno proglašena županijom prijateljem djece, no ona je isto tako već dugi niz godina prijatelj umirovljenika. U našoj domeni činimo koliko možemo, vaši su predstavnici uključeni i u rad Županijske skupštine, kao i niz općinskih i gradskih vijeća te stoga pozivam i sve općine i gradove da uključe sve vas i da probaju premostiti prepreke koje pred umirovljenike stavlja današnje vrijeme. Želim puno zdravlja i veselja, dodatni angažman općinskih i gradskih otaca te dakako da vaše ideje i dalje budu prihvaćene u Županijskoj skupštini – poručila je predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki.

Kulturno-umjetnički program je otvorila Limena glazba ”Zvona” Veliko Trgovišće, a predstavili su se KUD Laz, s folklornom i tamburaškom sekcijom te Zbor Udruge umirovljenika Marija Bistrica ”Bistričko zvono”. Umirovljenici su nakon programa na trgu prisustvovali i svetoj misi, koju je u Svetištu Majke Božje Bistričke predvodio vlč. Dragutin Kućan. 

Related Posts

Tags

Share This