Klanječki umirovljenici na godišnjem druženju

stu 17, 2016 by

Klanječki umirovljenici na godišnjem druženju

Jubilarno peto po redu godišnje druženje umirovljenika grada Klanjca održano je 16. studenog 2016. u Zelenjaku. Od ukupno 258 članova odazvalo se njih 138, a susretu su se pridružili i gradonačelnik Zlatko Brlek te Jelena Prekratić iz Kulturnog centra Klanjec.
Predsjednica Katica Kantura ukratko je na početku izvijestila o najznačajnijim aktivnostima tijekom ove godine te posebno istaknula organizaciju informatičkog tečaja za 25 zainteresiranih članova, odlazak na kazališne predstave, posjet sjajnoj manifestaciji Advent u Zagrebu, županijsko hodočašće u Mariju Bistricu, organizaciju reprize dočeka Nove godine i plesnjaka za Valentinovo, jednodnevne odlaske na kupanje na otok Krk… Aktivne su i članice sekcije za tradicijsko rukotvorstvo koje se druže svake srijede uz “penzionersku kavicu” u Gradskoj knjižnici “Antun Mihanović”. Uz kavu rade ručne radove, organizirale su izložbe uz prošlogodišnji Božić i Uskrs, sudjelovale sa svojim domaćim gibanicama na manifestaciji 100 % zagorsko u Zagrebu i na “Zahvali jeseni u Klanjcu”. Udruga je aktivno krajem rujna i početkom listopada sudjelovala u  programu Europa za građane. U projektu koji financira Europska unija pod nazivom Čvrsta EU – Solidarna EU sudjelovali su u aktivnostima čija je tema bila migracijska kriza u EU zajedno s partnerima iz Hrvatske, Poljske, Slovačke, Vojvodine, Mađarske i Slovenije.
Sve to organizirao je Izvršni odbor koji je održao 8 sjednica, uz prisustvo članova Nadzornog odbora, a održana je i redovna godišnja skupština. Da bi sve aktivnosti bile na vrijeme planirane, pripremljene i realizirane pobrinule su se predsjednica, tajnica i blagajnica.
Nadalje, predsjednica se zahvalila na potpori županu KZŽ, gradonačelniku Grada Klanjca, predsjedniku Udruge umirovljenik KZŽ, djelatnicama Kulturnog centra i Gradske knjižnice Klanjec, mladeži okupljenoj u FRAMI koja je besplatno provela informatički tečaj.
I ove se godine Udruga prisjetila članova koji su navršili okruglih 50, 60, 70 i 80 godina života te ih razveselila prigodnim poklonom. Između 21 ovogodišnjeg jubilarca, osamdeseti rođendan ove su godine proslavili su Ružica Pečenjak, Ivica Kišak i Ante Nikolić. Naravno da su uz poklone “pale” i puse, uz glasno odobravanje prisutnih članova.
Okupljene klanječke umirovljenike toplo je pozdravio gradonačelnik Zlatko Brlek pohvalivši rad najbrojnije klanječke udruge uz želje koje su članovima i najvažnije: dobro zdravlje i dug život.
Nakon “protokolarnih” obveza, glazbenici su zasvirali, a članovi su se uz dobar ručak i ples zabavljali cijelo poslijepodne.
Predsjednica je za kraj zabave pripremila i veselo iznenađenje – krštenje mošta uz tradicionalni obred i službenog biškupa.
Tako je završilo još jedno ugodno umirovljeničko druženje s naglaskom na – DOVIĐENJA DO SLJEDEĆE GODINE!

Brankica Greblički

Related Posts

Tags

Share This