Klanječke kantice najuspješniji prijedlog za klanječki susvenir

lis 20, 2014 by

Klanječke kantice najuspješniji prijedlog za klanječki susvenir

Uz ovogodišnji Dan knjižnice “Antun Mihanović” i otvorenje likovne izložbe Rudolfa Tramišaka, Turistička zajednica grada Klanjca proglasila je tri najuspješnija prijedloga za mogući budući suvenir grada Klanjca.

Svojim trudom, darovitošću i kreativnošću istaknulo se svih 13  autora koji su se odazvali javnom pozivu Turističke zajednice grada Klanjca te uz ovogodišnju Zahvalu jeseni predložili svoje radove.

Uvažavajući izražena mišljenja posjetitelja tijekom manifestacije Zahvala jeseni u Klanjcu kada su prijedlozi bili izloženi ispred pozornice  i uz malu stručnu pomoć, najuspješnijim prijedlogom proglašene su klanječke kantice koje je autorski osmislila i izradila Ines Kranjčec. Razlog ovoj odluci leži i u činjenici da su one izrađene od iskorištenih konzervi u kućanstvu koje inače završavaju u otpadu i nisu baš bezopasne za naš okoliš, a na ovaj način dobivaju novu upotrebnu vrijednost.
Drugo mjesto osvojio je prijedlog Zlate Ratkajec. Riječ je o jutenim vrećicama s džepićima za promotivni materijal i ekološki uzgojenim, domaćim gastro proizvodima.
Dok je treće mjesto osvojila Ivana Šoštar koja je puno truda, a vjerujemo i vremena, uložila u izradu drvenih kutija za boce. U našem klanječkom kraju to bi prvenstveno bile kutije za vino.

Uz njih, svoje prijedloge poslali su još Štefica Knezić, Sanja Kovačićek, Marina Iveković, Adrijana Čelec, Božica Lacković, Božena Uremović, Marija Antolić, Josip Pleško i Tihomir Smodila.

Sve autore Turističkaa zajednica pozvala je na zajednički sastanak u prvom tjednu studenog radi daljnjeg dogovora kako pristigle prijedloge razraditi, možda malo modificirati i na kraju doći do lijepih klanječkih suvenira.

Gradonačelnik Zlatko Brlek uručio je autorima i prigodne male poklone kao znak pažnje za uloženi trud.

 

 

Related Posts

Tags

Share This