Klanječka škola u projektu “Ja raSTEM”

ruj 5, 2017 by

Klanječka škola u projektu “Ja raSTEM”

Osnovna škola Antuna Mihanovića Klanjec provodit će zajedno sa svojim partnerima višegodišnji projekt “Ja raSTEM”.   Riječ je o višegodišnjem interdisciplinarnom STEM programu inovativnog poučavanja darovitih osnovnoškolaca koji će se provesti u okviru instrumenta Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini.

Ravnateljica klanječke škole Melita Ulama potpisala je 13. lipnja 2017. godine Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta nakon prolaska na natječaju Ministarstva znanosti i obrazovanja, a projekt će se financirati  iz Europskog socijalnog fonda. Partneri su 28. lipnja 2017. potpisali  ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Prijavitelj je bila OŠ Lauder Hugo Kon, a partneri su, uz našu školu još i Institut Ruđer Bošković, Filozofski Fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Gornjogradska Gimnazija iz Zagreba, Udruga Dar, OŠ „Mladost“ iz Osijeka, OŠ Posavski Bregi i OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića Senj. 

Projekt traje 21 mjesec i sastoji se od jačanja kompetencija učitelja i stručnih suradnika kroz radionice i predavanja, identifikacije učenika, izrade programa, provedbe testnih programa i nabavu opreme ( laptop, projektor, softver, ProBot, STE(A)M student set, Lego početni setovi, m-botovi, laboratorijska oprema ).
Prvi koordinacijski sastanak partnera već je održan i to 23. i 24. kolovoza 2017. u Osijeku na kojem su dogovoreni prvi operativni zadatci koordinatora i članova tima koji počinju s radom u rujnu.

Zahvaljujući ovom hvalevrijednom projektu u klanječkoj školi  očekuje se napredak u usvajanju znanja u STEM području, usavršavanju učitelja te posebno većoj motivaciji učenika za to područje, a svakako će i za učenike i učitelje biti poticajna i suradnja s vrlo zanimljivim partnerima čija će iskustva sigurno biti dobrodošla.

Related Posts

Tags

Share This