Skup u Noći muzeja 2019.

velj 1, 2019 by

Skup u Noći muzeja 2019.

Vrlo je ugodno bilo na ovogodišnjoj Noći muzeja koju je u Klanjcu priredila Galerija Antuna Augustinčića, uz malu potporu Kulturnog centra Klanjec. Otvorenje izložbe još uvijek mladog, ali umjetnički vrlo zrelog kipara Nikole Vrljića i odluka autora postava Božidara Pejkovića da ovu izložbu naziva Skup postavi na više mjesta (u Studiju Galerije AA te u sve tri dvorane stalnoga postava Galerije) pokazala se vrlo zanimljivom, a u Noći muzeja omogućila posjetiteljima da prošeću lijepom starom klanječkom povijesnom jezgrom i to barem dva puta. 
Za ovogodišnju Noć muzeja, uz brojne Klanjčane, prijatelje autora izložbe i namjernike koji su vjerojatno željeli obići što više muzejskih sadržaja u Zagorju, Galeriju je odabrao i župan Željko Kolar koji je i otvorio izložbu, a koja je i realizirana uz potporu Krapinsko-zagorske županije.

Ova razasuta izložba predstavila je skup od šest skulptura odabranih iz nekolicine kiparovih brojnih dosadašnjih izložaba te dva dosad neizlagana crteža, a prisustvo autora potaknulo je i brojne komentare i pitanja posjetitelja. 

Nadahnuto i vrlo simpatično bilo je kiparovo izlaganje, koje je uz digitalnu tehnologiju (kao glavnu temu ovogodišnje Noći muzeja) omogućilo slušateljima i gledateljima da se s Nikolom Vrljićem vrate na prvu godinu njegova studiranja na Akademiji likovne umjetnosti, vide njegove prve pokušaje, rane portrete, neuspjele radove, one kasnije reciklirane uz osobna prisjećanja samog umjetnika.
Sve u svemu, dojmljivo!

 

 

 

 

Related Posts

Tags

Share This