Klanjec među četiri grada koji najveći dio svog proračuna izdvajaju za djecu i obrazovanje

stu 27, 2021 by

Klanjec među četiri grada koji najveći dio svog proračuna izdvajaju za djecu i obrazovanje

Vrbovec, Pazin, Kutjevo, Klanjec i Bjelovar izdvojili su lani u odnosu na ostale gradove najviše za obrazovanje, pokazala je analiza podataka Ministarstva financija o izvršenju proračuna za 2020. godinu.

Tako je Grad Klanjec lani izdvojio iz svog proračuna za obrazovanje 50,44% , što je u odnosu na godinu prije povećanje od 193,98%, a u odnosu na 2017. čak 466,23%.

‘Najveći iskorak u prethodnom razdoblju bilo je otvaranje produženog boravka u našoj osnovnoj školi, a što je omogućio Grad Klanjec zahvaljujući 100% iznosu financiranja iz gradskog proračuna radi novozaposlenog učitelja u produženom boravku za učenike 1. i 2. razreda. Tako smo uz raniju jednosmjensku nastavu u našoj matičnoj i područnoj školi, riješili još jedan veliki problem roditelja, osobito onih koji rade izvan grada. Sufinanciraju se troškovi školske kuhinje za djecu iz obitelji s troje i više djece, nezaposlenih roditelja, samohranih roditelja te učenika s posebnim potrebama. Tim se učenicima sufinanciraju i troškovi školskih izleta te škole plivanja. Sufinancira se prijevoz učenika te nabava radnih bilježnica za sve učenike osnovne škole. Kontinuirano se pokušava ulagati u nova tehnološka rješenja te su za matičnu školu u Klanjcu i područnu školu u Lučelnici nabavljene pametne ploče, a ove je godine nabavljen jedan interaktivni ekran. Grad Klanjec osigurava nagrade za darovite učenike te učenike koji postižu izvrsne rezultate na natjecanjima iz raznih područja. Grad Klanjec osigurava i novčane pomoći za učenike srednjih škola i studente i to za one lošijeg socijalnog statusa, ali i one koji postižu odlične rezultate. Od većih budućih ulaganja možemo izdvojiti izgradnju i opremanje dječjeg igrališta u sklopu Područne škole Lučelnica za koje je izrađena projektna dokumentacija te se uskoro očekuje i početak radova.’ – ističe gradonačelnik Zlatko Brlek.

Cijelu analizu možete naći na https://gradonacelnik.hr/10-najboljih/rastu-ulaganja-u-znanje-cetiri-grada-za-obrazovanje-ulazu-vise-od-polovice-proracuna-jedan-izdvajanja-povecao-za-cak-50-puta/

 

Related Posts

Tags

Share This