Klanjec je domaćin Državnog stručnog skupa o kajkavskom govoru

ožu 11, 2022 by

Klanjec je domaćin Državnog stručnog skupa o kajkavskom govoru

U petak 11. ožujka s početkom u 13 sati Osnovna škola Antuna Mihanovića bit će domaćin Državnog stručnog skupa za učitelje i nastavnike hrvatskoga jezika pod nazivom „Očuvanje zavičajnoga govora u izvannastavnim i projektnim aktivnostima: kajkavski govor“ u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. Skup će se održati hibridno, za pedesetak predavača, jezikoslovaca, voditelja stručnih vijeća, profesora i uzvanika uživo u Velikoj dvorani Grada Klanjca te za petstotinjak profesora, učitelja i voditelja projekata ili izvannastavnih aktivnosti i čuvara kajkavskog govora u našim školama putem videokonferencije na daljinu.

Ovo je prvi ovakav državni skup o kajkavskom govoru, a održava se u Klanjcu, gradu iznimne jezične i obrazovne tradicije, u gradu Franje Ivekovića, Ivana Broza i Antuna Mihanovića.
Program i sadržaj rada uključuje izlaganja uvaženih gostiju i predavača poput akademika Drage Štambuka, dr.sc. Dubravke Brezak Stamač, dr. sc. Anite Celinić i dr. sc. Marine Marinović te iznimne primjere dobre prakse iz naših osnovnih škola.

Skup će se održati uz potporu Krapinsko-zagorske županije i Grada Klanjca.

Related Posts

Tags

Share This