Klanjec bogatiji za čak 34 bebe rođene u ovoj godini

pro 23, 2021 by

Klanjec bogatiji za čak 34 bebe rođene u ovoj godini

Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek i predsjednica Gradskog vijeća Mirjana Smičić Slovenec održali su u srijedu 22. prosinca 2021. drugi ovogodišnji prijem za roditelje novorođenih beba. Uz njih,  roditelje i mališane dočekale su i ravnateljica klanječke Gradske knjižnice Maja Vukina Bogović te Andreja Petrišić iz Gradske uprave. 

Uz čestitke, roditelji su primili i financijsku potporu grada koja iznosi 2.000 kn za prvo dijete,  3.000 kn za drugo, 4.000 kn za treće, a za svako slijedeće dijete potpora se povećava za tisuću kuna.

Na ovogodišnjem drugom prijemu za čak 19 novorođenih malih Klanjčanki i Klanjčana bilo je itekako razloga za zadovoljstvo i široki osmijeh na licima gradskih čelnika.
Grad Klanjec dočekao je tako kraj 2022. godine s 34 nova stanovnika, što je gotovo dvostruko više nego lani, a sigurno je da će još koja lijepa vijest iz rodilišta stići do kraja godine. 

Uz čestitku i želju da mališani budu prije svega zdravi i rastu okruženi pažnjom i ljubavlju, gradonačelnik je upoznao roditelje s radom novog dječjeg vrtića u kojem je ove godine počela s radom još jedna, četvrta odgojna skupina. Uz to Grad Klanjec financira produženi boravak u školi, a uskoro kreće i uređenje novih dječjih igrališta. Prvo od njih gradit će se u Lučelnici, a projekt je ovog tjedna prijavljen na natječaj za operaciju 3.1.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” LAG-a Zagorje-Sutla. Projekt je vrijedan 420 tisuća kuna i uz suvremeno opremljeno dječje igralište, svoj kutak za slobodno vrijeme na njemu će dobiti i roditelji. Namjera je Grada Klanjca dječja igrališta urediti i u ostalim naseljima, pri čemu je gradonačelnik istaknuo problem nedostatka gradskog zemljišta, ali i želju da se pronađe adekvatno rješenje. 
Predsjednica Gradskog vijeća Mirjana Smičić Slovenec, uz čestitku i dobre želje za predstojeće božićne blagdane, istaknula je kako je briga o djeci i podizanje standarda za njihov kvalitetan život u našoj sredini jedan od gradskih prioriteta, pri čemu i roditelji svojim aktivnim promišljanjem što im je potrebno za kvalitetan život u našem gradu i sretno i zadovoljno odrastanje njihove djece, svojim prijedlozima i idejama mogu itekako tome pridonijeti. 

Ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice “Antun Mihanović” Maja Vukina Bogović obradovala je roditelje trogodišnjim besplatnim članstvom u knjižnici te ih pozvala da ga koriste i za sebe i za svoje mališane kako bi od prvih dana razvijali ljubav prema knjigama i čitanju, a pripremila im je i članak koji govori o tome koliko je čitanje važno i korisno za razvoj djece od najranije dobi.

U drugoj polovici 2022. godine rođeni su:

Toma Borošak, Gredice 97B, Ema Trupec, Police 34, Nika Sporiš, Predionička 25, Nika Harapin, Gredice 30, Aleksandar Jurčec, Gredice 138, Maša Gajšak, Police 15, Eva Poslek, ul. A. Šenoe 26, Rebeca Petek, Lučelnica 21, Elena Šoštar, Gredice 82, Nikša Novosel, ul. A. Šenoe 30, Vito Vajdić, Police 8, Mateo Ban, Gredice 76, Vigo Petrišić, ul. A. Šenoe 28, Dominik Bišćan, Gredice 123A, Borna Bogović, ul. Antuna Mihanovića 16, Leana Harapin, Lučelnica 30, Jan Sever, Kumrovečka 4, Bruna Jambrešić, Novodvorska 5, Doris Sušec, ul. Antuna Mihanovića 16

Related Posts

Tags

Share This