Klanjec bogatiji za 15 malih stanovnika

srp 16, 2021 by

Klanjec bogatiji za 15 malih stanovnika

Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek i predsjednica Gradskog vijeća Mirjana Smičić Slovenec održali su u četvrtak 15. srpnja 2021. kratki prijem za roditelje koje je razveselila prinova u obitelji u prvoj polovici ove godine. Uz njih, mališane je dočekala i knjižničarka klanječke Gradske knjižnice Mirjana Čelec. Nakon dugog razdoblja u kojem smo zbog pandemije bili uskraćeni za brojna društvena događanja koja su nam pričinjala veliko zadovoljstvo, bio je to prvi  ponovni susret uživo s najmlađim stanovnicima Klanjca i njihovim roditeljima.

Uz čestitke, roditelji su primili i financijsku potporu grada koja iznosi 2.000 kn za prvo dijete,  3.000 kn za drugo, 4.000 kn za treće, a za svako slijedeće dijete potpora se povećava za tisuću kuna.

Kako se u cijeloj prošloj godini rodilo tek 18 beba, prvi ovogodišnji prijem s čak 15 novorođenih malih Klanjčanki i Klanjčana vrlo je ohrabrujući te ne čudi veliki osmjeh na licu s kojim su gradonačelnik i predsjednica Vijeća u četvrtak dočekali roditelje.
Uz čestitku i želju da mališani budu prije svega zdravi i rastu okruženi pažnjom i ljubavlju, gradonačelnik je upoznao roditelje s radom novog dječjeg vrtića u kojem će već ove godine početi s radom još jedna, četvrta odgojna skupina. Uz to Grad Klanjec financira produženi boravak u školi, a uskoro kreće i uređenje novih dječjih igrališta.
Predsjednica Gradskog vijeća Mirjana Smičić Slovenec, uz čestitku i iskazanu radost što se u gradskoj dvorani ponovno čuje veselo gugutanje, pozvala je roditelje da aktivno promišljaju što im je potrebno za kvalitetan život u našem gradu i sretno i zadovoljno odrastanje njihove djece te da svaku svoju ideju, prijedlog pa i kritiku otvoreno podijele s gradskim čelnicima, a sve kako bi zajedno stvarali što bolje uvjete za naša najmlađe stanovnike.
Knjižničarka Mirjana Čelec pozvala je roditelje naših malih sugrađana da što više koriste trogodišnje besplatno članstvo u knjižnici koje se i dosada pokazalo kao pun pogodak.

Svi zajedno poželjeli su da se s istim mladim roditeljima u istoj prigodi sretnu ponovno što prije!

Od klanječkih naselja najbolji natalitet i dalje imaju Gredice sa 4 nova stanovnika, a novorođeni u prvoj polovici 2021. godine su:

Ella Gašpar, Police 23, Tara Gašpar, Lučelnica  75c, Mateo Antončić, Rakovec 9, Lovro Borošak, Gredice 86, Paula Vlahović, Ledine 16, Maša Vuglar, Ledine 18, David Šoban, J. Runjanina 8, Tin Smodila, Novi Dvori 71, Mia Šoban, ul. Lijepe naše 17, Ana Bošnjak, Gredice 108, Lena Somek, Gredice 74, Dorijan Pavlinić, Lučelnica 74, Mia Antolić, Mihanovićev Dol 64, Naomi Valent, Cvjetna 20, Ivano Skrbeta, Gredice 142

Čestitamo!

Related Posts

Tags

Share This