Klanjčani u Trakovom bubnjarskom krugu

stu 13, 2017 by

Klanjčani u Trakovom bubnjarskom krugu

Ako možda mislite da nemate ritma ili pak možda sluha, svakako morate posjetiti glazbenu radionicu “Zvuk, ritam tišina” Branka Trajkova Traka i nakon samo dva sata bit ćete razuvjereni!

Potvrdit će vam to sigurno i pedesetak posjetitelja koji su se u srijedu, 8. studenoga 2017. i to zahvaljujući četvrtom izdanju Zagorje Blues Etno Festivala, u posebnoj atmosferi Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu, našli u bubnjarskom krugu ovog izuzetnog glazbenika, možda najpoznatijeg kao bubnjara “Zabranjenog pušenja”, ali izvrsnog glazbenog pedagoga.

Od najmlađeg sudionika, dvogodišnjeg Ivana, predškolaca koji dva sata nisu izašli iz kruga, brojnih školaraca, mladih, “sredovječnih” pa sve do na akciju uvijek spremnih klanječkih penzića, baš svi su u srijedu uživali stvarajući uz Traka glazbu za koju nisu ni znali da postoji u njima.
Koliko je publiku ponio ritam bubnjeva najbolje svjedoči i to da čak ni oni koji nisu našli svoje mjesto za instrumentima, nisu više od dva sata odlazili iz Galerije već su uživali i to sa stalnim smiješkom na licima, uključujući tu i klanječkoga gradonačelnika. 

Inače, Trajkov je osmislio seriju glazbenih radionica namijenjenih osnovnim školama, a također je i stručni suradnik izdavačke kuće “Školska knjiga”, odjela za glazbeni odgoj te sa radionicama putuje po svuda pa tako i po Zagorju. Cilj radionice je da ljudi shvate da je glazba nešto najbitnije što imaju u životu, a to nije mala stvar – naglasio je Branko Trajkov.
Možemo slobodno reći da je ova prekrasna klanječka večer na najbolji mogući način potvrdila misao pokretača i direktora Zagorje Blues Etno Festivala Tomislava Golubana da blues nije tužna glazba.

Uz Udrugu Delta, suorganizator ovog glazbenog događaja bio je Kulturni centar Klanjec koji je na koncu oduševljenoj publici morao obećati kako to nije zadnji susret Traka, njegovih bubnjeva i Klanjca.  

 

 

Related Posts

Tags

Share This