Klanjčani u Slovačkoj u okviru projekta „Europa za građane“

ruj 4, 2014 by

Prošli vikend grupa od devetero građana grada Klanjca je posjetila grad Rajecke teplice u Slovačkoj u okviru projekta Europa za građane u kojem je grad Klanjec  partner. Cilj projekta „Dani europskog prijateljstva“ je bio upoznavanje i zbližavanje europskih naroda, te stvaranje prijateljskih veza s namjerom da se očvrsne dosadašnja i potakne buduća suradnja.
U delegaciji su sudjelovali predstavnici civilnih udruga: Željko Zajec, Gordana Novosel, Katarina Matošević, Željka Kramarić, Jasna Gmajnički, Zlata Ratkajec, Miroslav Šoban, te predstavnici grada: Gordan Šoban i Paula Kosić.
Osim Klanjca partneri u projektu su bili i općina Padina iz Srbije, grad Dolni Benešov iz Češke, te naša bratska općina Wilamowice iz Poljske. U ime Grada i građana Klanjca na svečanom otvaranju „Dana europskog prijateljstva“ ispred zgrade općine Rajecke teplice posadili smo stablo prijateljstva, te se građanima i učesnicima u ime grada Klanjca obratio Gordan Šoban.
Delegacija Grada prisustvovala je i raznim radionicama na temu Europske unije (volontiranje mladih, turizam, predavanje slovačkog europarlamentarca…) te na predstavljanju partnerskih gradova. Domaćini su svojim hrvatskim gostima priredili i zanimljiv turistički obilazak novouređenih toplica, i centra mjesta.

Related Posts

Tags

Share This