Klanjčani još jednom dokazali svoju humanost

pro 14, 2015 by

Klanjčani još jednom dokazali svoju humanost

Zagorska liga protiv raka u suradnji s klanječkom udrugom “Korak po korak do zdravlja” priredila je u četvrtak, 10.prosinca 2015. tradicionalnu humanitarnu božićnu tombolu, a uz nju i vrlo lijepu i zanimljivu književno-glazbenu večer.
Svoj zajednički književni uradak “Pozabljeni smiehi”, koji je izašao u nakladi edicije Smijeh je lijek Zagorske lige protiv raka, predstavile su svetokriške zavičajne književnice Nada Jačmenica i Ljubica Komljenović.
O ljekovitosti smijeha inspirativno je posjetiteljima govorila psihologinja Gordana Kamenečki Puclin, koja je ujedno interpretirala stihove Ljubice Komljenović.  Voditeljica  Doroteja Jačmenica Pušenjak prenijela je pak publici nekoliko duhovitih zgoda iz kratkih priča Nade Jačmenice objavljenih u ovoj knjizi, tako da smo na kraju ove književne večeri uistinu mogli i osjetiti važnost smijeha za zdravlje.
U glazbenom dijelu programa sudjelovao je saksofonist Aljoša Mutić.
Velika dvorana iznad Gradske knjižnice bila je gotovo premala da primi sve zainteresirane. I ovom prilikom Klanjčani su pokazali svoju humanost pa su sve tombole prodale, a oko njihovog prikupljanja i prodaje najviše su se potrudili Brankica i Danijel Greblički.

Sredstva prikupljena prodajom tombola bit će namijenjena aktivnostima Lige usmjerenim ka pravovremenom otkrivanju i liječenju zloćudnih bolesti. Uz podjelu tombole i domjenak koji su priredile članice proveli smo lijepu večer u Klanjcu.

Related Posts

Tags

Share This