KIŠA OTVORILA NOVA KLIZIŠTA

ruj 21, 2010 by

KIŠA OTVORILA NOVA KLIZIŠTA

Krapinsko-zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić i klanječki gradonačelnik Željko Kolar obišli su u ponedjeljak, 20. rujna klizišta koja su se na području grada Klanjca otvorila nakon prošlotjednih vremenskih nepogoda .
Velika količina kiše uzrokovala je klizišta u Bratovskom Vrhu, Letovčanu Novodvorskom i Bobovcu Tomaševečkom. Prema riječima gradonačelnika, danas će Grad kontaktirati projektante kako bi se provela potrebna ispitivanja tla i dobili prijedlozi za sanaciju. No, već se sada zna da se iznos nastale štete kreće oko 400.000,00 kuna. Sve što je moguće napraviti ovog trenutka na sanaciji nastalog stanja Grad će učiniti odmah, no za uklanjanje štete trebat će pričekati projektnu dokumentaciju.

Na sreću, izlijevanje Sutle na području Klanjca prošlog vikenda nije izazavalo većih šteta na stambenim i gospodarskim objektima. U potpunosti je poplavila šetnica Antuna Mihanovića, a bio je zatvoren i granični prijelaz Mihanović Dol, no voda nije ušla u prostore granične policije.
Daleko teže bilo je na području Gmajne u Risvici o čemu najbolje svjedoče  fotografije koje su snimili članovi DVD Klanjec koji su od početka sudjelovali u spašavanju poplavljenih kuća i gospodarskih objekata u Risvici.

zp8497586rq

Related Posts

Tags

Share This