Kino pred Kućom – besplatni program filmskih projekcija na otvorenom

kol 13, 2021 by

Kino pred Kućom – besplatni program filmskih projekcija na otvorenom

Kino pred Kućom  u središtu Klanjca
19. – 22. kolovoza 2021., Kuća Klajn (stari hotel)

Od četvrtka, 19. kolovoza do nedjelje 22. kolovoza Klanjčanke i Klajčani imat će priliku besplatno pogledati neke od najuspješnijih domaćih i europskih filmskih hitova

Na programu su filmovi koji će vas podsjetiti zašto volimo zajedničko gledanje filmova u našem kinu

Program „Kino pred kućom“ otvara film Ivana Ramljaka Kino Otok, film u kojem ćemo se prisjetiti što znači ljubav prema kinu i filmu. To je film o izgubljenoj kulturi posjećivanja kina u malim mjestima na hrvatskim otocima.

Prvu večer obilježit će i projekcija igranog filma Otac redatelja Srdana Golubovića koji je osvojio brojne nagrade publike, a glavnom glumcu, Goranu Bogdanu donio je nominaciju za najboljeg glumca za nagradu Europske filmske akademije. Ovaj film će vas zalijepiti za stolice od samog početka. Priča je to o nezaposlenom nadničaru koji, nakon što mu socijalna služba oduzme djecu, pješice kreće na put prema Beogradu gdje planira svoj slučaj iznijeti samome ministru.

Film koji je izazvao zanimanje u cijelom svijetu – film o ljubavi

Domaći dugometražni dokumentarac Ljubav oko svijeta autora Anđele i Davora Rostuhara poseban je prikaz traganja za odgovorom na pitanje – što je ljubav? Sniman u 30 zemalja svijeta na 6 kontinenata, Ljubav oko svijeta prikazuje različite priče o ljubavi i braku, izazovima i borbama, usponima i padovima.

Pijani profesori i žene protiv industrijskih giganta

 Sa sjevera Europe stižu i dva strana filma: islandski Halla ide u rat redatelja Benedikta Erlingssona i Još jedna runda danskog redatelja Tomasa Vinterberga, film koji je 2021. osvojio Oscara  za najbolji strani film.

Halla ide u rat priča je o običnoj građanki Halli koja vodi naizgled dosadan život, no njezina se rutina drastično promijeni kada svojim aktivizmom odluči stati na kraj lokalnom industrijskom gigantu.

Još jedna runda prati Martina, srednjoškolskog učitelja i njegovo troje kolega i prijatelja koji odlučuju sudjelovati u eksperimentu temeljenom na teoriji da umjereno pijanstvo otvara umove, smanjuje probleme i povećava kreativnost.

Detektivi i izvanzemaljci – filmovi za cijelu obitelj

Mlađa publika imat će priliku zabaviti se uz šumsku detektivsku priču Gordon i Paddy u kojoj šef policijske uprave žabac Gordon i njegova pomoćnica mišica Paddy pokušavaju riješiti misterij nestalih lješnjaka. Film je sinkroniziran i namijenjen uzrastu 3+.
Hrvatska obiteljska znanstveno-fantastična komedija Moj dida je pao s Marsa redateljice Marine Andree Škop i redatelja Dražena Žarkovića prati priču djevojčice Une čijeg djeda otmu izvanzemaljci. Una i mali mrzovoljni robot kojeg pronađe u podrumu idu u misiju spašavanja djeda. Film je namijenjen uzrastu 6+ godina.

Film redatelja klanječkih korijena u kratkometražnom paketu filmova

Na programu će se naći kratkometražni filmovi poput pobjednika ovogodišnjeg Tabor Film Festivala te na drugim festivalima nagrađeni kratkometražni filmovi (Angina pectoris redatelja Filipa Mojzeša, Krhko redatelja klanječkih korijena Tomislava Šobana i Sigurno mrtvi Ivana Grgura). Dodatnu vidljivost kratkometražnom filmu osigurat će i predstavljanje platforme Croatian film koja je postala središnje online mjesto za promociju i gledanje hrvatskog filma svih vrsta, žanrova i formi.

Upoznajte Kućni kolektiv i Kuću Klajn, jer ovaj program samo je najava redovnih filmskih projekcija u 2022.

Program organizira udruga Kućni kolektiv koja provodi program u umjetničkoj rezidenciji i društveno-kulturnom centru Kuća Klajn. Tako se naime, sada zove zgrada starog hotela u kojoj je i smješteno bivše kino Martin. Kućni kolektiv ovim se programom predstavlja sugrađanima koji će od sljedeće godine moći ponovno uživati u izlascima u kino, ali i u brojnim drugim programima koji će se tamo odvijati.

Nekada popularno klanječko kino Martin, koje se ranije zvalo kino Jedinstvo ponovno će započeti s radom. Voditelji Kućnog kolektiva, Jerko Marčić i Dunja Bovan najavili su preuređenje klanječkog kina i redovne filmske projekcije u 2022. godini. Za taj pothvat potrebna im je financijska i materijalna podrška, stoga će početkom jeseni započeti crowdfunding kampanju kojom planiraju prikupiti dio sredstava za što bržu obnovu kina koje će se i dalje zvati po omiljenom klanječkom kino-operateru Martinu Someku.

Ulaz na sve projekcije potpuno je besplatan!

Ulaz je besplatan, a ulaznice je potrebno preuzeti na ulazu u park najkasnije sat vremena prije početka projekcije. Sve projekcije započet će u 20h, a kako bi projekcije protekle u skladu epidemiološkim mjerama, organizatori apeliraju na posjetitelje da drže razmak, dezinficiraju ruke i čuvaju svoje zdravlje i zdravlje najbližih.

Program je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i grada Klanjca, a provodi se u suradnji s partnerima Restart, Zagreb Film Festival, Kulturni centar Klanjec, Kino Mediteran, Rezolucija, GPS Ritam i Tabor Film Festival.

Raspored filmskih projekcija možete pogledati ovdje Program_Kino pred Kucom

Related Posts

Tags

Share This