Predstava Semafor ili kako prihvatiti drugačije od sebe

ožu 17, 2023 by

Predstava Semafor ili kako prihvatiti drugačije od sebe

U okviru nastavka aktivnosti  prošle godine započetog projekta “Ukorak s vama – podrška roditeljima i djeci s poremećajima iz spektra autizma” klanječka udruga “Korak po korak do zdravlja” ugostila je u četvrtak 16. ožujka Gradsko kazalište  Zorin dom iz Karlovca s predstavom Semafor za koju je tekst napisala Petra Cicvarić, režiju potpisuje Peđa Gvozdić, a nastala je u suradnji s Udrugom Frendofon koja se bavi inkluzijom djece i mladih s teškoćama u razvoju. 

Ne sjećamo se kazališne predstave koju su naši učenici iz klanječke škole, a pridružili su im se ovaj put i kolege iz Kumrova i Tuhlja, pogledali s toliko pažnje i iskrenog zanimanja.

Priča o raspadanju i sastavljanju jedne obitelji u kojoj najmlađi član Vigo ima poremećaj u spektru autizma ispričana jezikom mladih, ali koji itekako razumiju ili bi trebali razumjeti i odrasli, predstava je u kojoj se iskreno smijete, ali i cijelo vrijeme imate knedlu u grlu.
Fenomenalni Andro Damiš kao Vigo, Ana Šantar kao njegova sestra Mila koja sugestivno i energično priča cijelu priču, Petra Cicvarić i Peđa Gvozdić kao mama i tata Tolić, Vanja Gvozdić, Nino Pavleković, Nikola Nedić i Lovorka Trdin od prve do posljednje minute uvukli su nas u priču ne samo o autizmu, već prvenstveno o obitelji, prijateljstvu, braku, prihvaćanju i razumijevanju drugačijih i natjerali nas da pogledamo u sebe.
U svakom slučaju, Semafor je predstava koju bi svatko trebao pogledati, i klinci i odrasli. Uzvici odobravanja koji su se mogli čuti u Velikoj gradskoj dvorani u Klanjcu, a kojima su naši najmlađi sugrađani ispratili dirljiv kraj predstave, daje nadu da i mi odrasli možemo i znamo drugačije.
Ako nam prave stvari u životu postanu važne.

 

  

 

Related Posts

Tags

Share This