JUNIORI NK KLANJEC PRVACI LIGE

lip 19, 2013 by

JUNIORI NK KLANJEC PRVACI LIGE

Kao i prošle godine, ovosezonska borba za naslov titule juniorskog prvaka bila je neizvjesna do zadnjeg kola. Bolje reći do predzadnje minute utakmice između Klanjca i Tondacha iz Bedekovčine.
U zadnju utakmicu juniori Klanjca krenuli su s dva boda prednosti ispred Rudara iz Mihovljana i bio im je dovoljan bod za prvo mjesto.
Vrijeme odmiče, Rudar vodi u gostima protiv Radoboja, a u Klanjcu domaći nikako ne uspijevaju pogoditi mrežu vrlo dobrih i borbenih gostiju. U samoj završnici utakmice među domaće igrače i navijače uvukao se strah da koja lopta ne zaluta u njihov gol.
Kada u 89. minuti Dario Mustač zabija iz slobodnog udarca, na igralištu i tribini nastaje erupcija oduševljenja. Minutu kasnije sudac Kožar označava kraj utakmice, a domaći igrači podižu ruke i u hipu plave dresove zamjenjuju bijelim majicama s natpisom: NK Klanjec juniori – prvaci 2012/2013.
Pobjednički pehar primio je kapetan Matija Pavlinić iz ruku instruktora NS KZŽ Franje Kučka i fešta je mogla početi.

U 24 prvenstvena kola polučili su 20 pobjeda i 4 neriješena rezultata osvojivši 64 boda uz impozantnu gol razliku od plus 57.
Od svih momčadi u svim zagorskim ligama jedino se oni mogu pohvaliti da nisu okusili poraz.
Za bolje poznavatelje prilika u klanječkom klubu ovaj uspjeh nije neočekivan. U gotovo istom sastavu prethodne sezone, kao jedna od najmlađih momčadi u ligi, u neizvjesnoj utrci sa zabočkom Mladosti osvojili su drugo mjesto.
Ova titula prvaka došla je kao plod zajedništva i kao kruna višegodišnjeg sustavnog i marljivog rada pod vodstvom trenera Matije Makeka i Franje Žlendera.

Za juniore NK Klanjec tijekom prvenstvene sezone nastupali su: Matija Pavlinić, Ivan Šenkiš, Ernest Horvat, Filip Horvatin, Mario Lončarić, Dario Mustač, Jurica Mustač, Ivan Barlović, Patrik Petrinec, Zvonimir Babić, Damir Jambrešić, Ivan Jambrešić, Kristijan Jambrešić, Karlo Ulama, Nikola Hercigonja, Žan Žlender, Filip Lovrek i Luka Burazer
Vodili su ih treneri Matija Makek (jesen) i Franjo Žlender (proljeće).

Dodajmo da su kadeti (igrači rođeni 1996. godine i mlađi) osvojili naslov na dvoranskom prvenstvu za registrirane klubove u malom nogometu koji organizira NSKZŽ tijekom zimske stanke, također bez poraza. Ovaj uspjeh ostvarili su Nikola Hercigonja, Jurica Mustač, Dario Mustač, Damir Jambrešić, Zvonimir Babić, Karlo Ulama, Mario Lončarić, Patrik Petrinec pod vodstvom trenera Matije Makeka.

Related Posts

Tags

Share This