Još jedno Raspjevano sunce

svi 7, 2014 by

Još jedno Raspjevano sunce

U odličnoj organizaciji Društva “Naša djeca” Klanjec i pod pokroviteljstvom Grada Klanjca i Krapinsko-zagorske županije u subotu, 3. svibnja održan je četvrti po redu dječji glazbeni festival “Raspjevano sunce”. Pred prepunom sportskom dvoranom klanječke osnovne škole nastupilo je 16 malih finalista iz Kumrovca, Miljane, Stubičkih Toplica, Oroslavja, Pregrade, Krapinskih Toplica, Tuhlja, Huma na Sutli, Kačkovca, Đurmanca, Klanjca i susjedne Slovenije koji su svoj nastup u finalnoj večeri izborili kroz dva polufinala u kojima je nastupilo 29 izvođača.
Male pjevače ove je godine pratio stručni žiri u sastavu Franjo Mraz, Aljoša Mutić, Lucija Jelušić, Maja Vukina Bogović i Bojan Jambrošić.

Jednoglasnom odlukom stručnog žirija pobjednici ovogodišnjeg međunarodnog festivala su braća Miha i Marko Zagmajster iz Bizeljskog, koji su osvojili i treće mjesto publike u dvorani. Drugo mjesto žirija pripalo je mladoj Slovenki Emi Arnšek, a treće Magdaleni Šimunović iz Oroslavja. Publika je najviše svojih glasova dala Petri Kolar i Florijanu Škreblinu iz Pregrade te Antoneli Horvatin iz Tuhlja.
Po prvi put je dodijeljeno i “Malo sunce festivala” za sveopći dojam i simpatičnost, a otišlo je u ruke Dina i Karle Mikalužić iz Huma na Sutli.
Staklene statue “Raspjevanog sunca” pobjednicima je uručio gradonačelnik Zlatko Brlek, a bilo je lijepo vidjeti i izvođače i publiku kako u stanci festivala plešu i pjevaju zajedno s glazbenim gostom Bojanom Jambrošićem.
Glazbenu produkciju festivala i ove godine potpisuje Glazbeno-plesni studio “Ritam”.

Related Posts

Tags

Share This