Još jedna pjesnička večer s Ružicom Pečenjak

pro 1, 2016 by

Još jedna pjesnička večer s Ružicom Pečenjak

Kulturni centar Klanjec u suradnji s Gradskom knjižnicom “Antun Mihanović” i Ogrankom MH Klanjec priredio je još jedan susret s poetskim i putopisnim zapisima naše drage sugrađanke gđe Ružice Pečenjak i to u subotu, 26. studenog 2016.  u prostoru knjižnice, sad već tradicionalno večer prije prve adventske nedjelje.

U romantičnoj atmosferi uz svijeće, čaj, kuhano vino i domaće kolačiće, autorica je predstavila svoje pjesničke i dnevničke zapise pod nazivom “Zahvalnost zavičaju, V. dio”, a posjetitelje je kroz ovaj susret vodila Jelena Prekratić. Uz nju i autoricu, tekstove je ove godina čitala i Dubravka Langer, kći gđe Ružice.
Nakon prošlogodišnjeg susreta koji je bio obogaćen autoričinim putopisnim zapisima iz Japana, ove su godine kratko i tek u naznakama najavljeni njezini dnevnički zapisi s tromjesečnog putovanja oko svijeta s kojim će publika biti detaljnije upoznata tijekom iduće godine.

Treba svakako istaknuti da su pjesnička druženja s gđom Ružicom Pečenjak započela prije nekoliko godina kao pokušaj Ogranka MH Klanjec da publici približi stvaralaštvo svojih članova, što se pokazalo vrlo dragocjenim i poticajnim, a u ime Ogranka autorici je na lijepoj večeri zahvalio potpredsjednik Marijan Pleško.

Stalni glazbeni pratitelj ovih pjesničkih susreta, Igor Siročić, na osobnu želju same autorice, ove je godine izveo isključivo repertoar zagorskih popevki, a uz neke od kajkavskih klasika vrlo rado je zapjevala i publika. 

Related Posts

Tags

Share This