Jedva čekamo jubilarni 10. Zagorje Etno Blues Festival

kol 22, 2022 by

Jedva čekamo jubilarni 10. Zagorje Etno Blues Festival

Već 9. izdanje  Zagorje Blues Etno Festivala otvoreno je prošle nedjelje 21. kolovoza u uvijek inspirativnom prostoru Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu.
Klanječki, ali i ostali ljubitelji blues glazbe nisu propustili novu priliku za uživanje u odličnom muziciranju, ali i druženje s vrhunskim glazbenicima koji već godinama dolaze na ovaj zanimljiv i osobit festival.
Udruga Delta i Tomislav Goluban, uz malu organizacijsku pomoć Kulturnog centra Klanjec, nastavili su prošlogodišnju tradiciju te glazbi ponovno pridodali i poeziju. Gost je ove godine bio Zvonko Kudelić Žuna, kajkavski pjesnik iz Zlatara, uspješni sudionik gotovo svih pjesničkih recitala kajkavske poezije i vlasnik vrlo zapaženih zbirki pjesama te tekstopisac za dio Golubanovih pjesama. Parafrazirajući dio Žuninog predgovora iz knjige pjesama Sedma od devet, za vrieme čitanja nije stradal nišče od živine, ljudi ni biljki, mi bismo dodali ni Augustinčićevih skulptura, dapače bilo je vrlo ugodno u društvu njegovih stihova. 
Prvi put je gost ZBEF-a bio Ivan Kovač Kaj, a za ovog 80-godišnjeg glazbenika iz Koprivnice najbolje je ponoviti riječi naše Klanjčanke i velike ljubiteljice bluesa Sanje Horvatić Golubić: Ovaj nam je gospon, uz gitaru, puno ispričal i poručil! Autohtono i posebno, i stihovi i glazba i izvedba.
I za kraj ovogodišnje prve večeri ZBEF-a kratki, ali prepoznatljivom pozitivnom energijom nabijeni, koncertni nastup Tomislava Golubana (usna harmonika, vokal) ovaj put s bendom (Hrvoje Funda: el. gitara, Vid Kotarski: el. gitara, Tomislav Kusar: bas, Dragutin Hojsak: bubnjevi). Blues susreti s Tomislavom Golubanom u Klanjcu ne bi bili ono što jesu kada ne bi bilo i iznenađenja, a ove je godine to bio izvanredan nastup američkog glazbenika Ryana Donohuea te su se posjetitelji u Klanjcu još jednom mogli uvjeriti zašto je blues glazba atmosfere! I da, jedva čekamo jubilarni 10. ZBEF.

 

Related Posts

Tags

Share This