Jedva čekamo jubilarni 10. Zagorje Etno Blues Festival

kol 21, 2023 by

Jedva čekamo jubilarni 10. Zagorje Etno Blues Festival

Ove srijede 23. kolovoza od 20.30 sati u atriju Galerije Antuna Augustinčića ponovno smo u odličnom društvu Tomislava Golubana i fenomenalnih glazbenika koji dolaze u naš grad zahvaljujući 10. izdanju Zagorje Bleues Etno festivala. 

Autentični spoj poezije i bluesa s Kvarnera donose nam Riccardo Staraj & Midnight Blues Band.

Kvarnerski pisac i pjesnik Riccardo Staraj dobro je poznato ime iz kulturnih krugova Kvarnera. Napisao je 12 knjiga te je član DHK – ogranak Rijeka. Sklonost prema bluesu nosi ga u Ameriku na čijim je cestama, u pustinjama, urbanim centrima i na oceanima nalazio inspiracije za svoje kreacije. Njegova autorska glazba je kombinacija bluesa, funka, rocka i neizostavne poezije od koje se Staraj nikada ne razdvaja. Pjesme izvodi na talijanskom, hrvatskom i engleskom jeziku. Aktualni, treći album “Lockdown Blues” Riccardo Staraj i njegov Midnight blues band snimio je za vrijeme pandemije kad su kretanja bila ograničena i kad su svi barovi bili zatvoreni.

Riccardo Staraj: vokal
Vedran Mijić: bas, klavir, saksofon
Marko Sedlak: gitara

Ulaz je slobodan pa nemojte propustiti priliku za poslušati odličnu svirku i upoznati ovog osebujnog političara među umjetnicima/umjetnika među političarima (Rikardo Staraj je i načelnik općine Mošćenička Draga) i dečke iz Midnight Blues Benda.

Related Posts

Tags

Share This